BIST 9.700
DOLAR 32,56
EURO 34,85
ALTIN 2.433,33
HABER /  SAĞLIK

Telomer tedavisi nedir ölümsüzlük iksiri Sertab Erener de bunu yapıyor

Sertab Erener'in 100 yaşına kadar yaşatacak olan telomer tedavisine başladı. Sertab Erener'in açıklamasından sonra telomer tedavisi merak edilmeye başladı. Peki telomer tedavisi nedir nasıl yapılıyor? Telomer tedavisi neye iyi geliyor?

Abone ol

Sertab Erener'in açıklamasından sonra telomer tedavisi merak edilmeye başlandı. Telomer tedavisi nasıl uygulanıyor ne yapıyorlar sorusu merak ediliyor. Gelin hep birlikte telomer tedavisine bakalım.

Ayşe Arman'a verdiği son röportajda da bu konudan bahseden Sertab Erener, yepyeni bir konuyla gündeme geldi; telomer tedavisi! Peki yine ilk kez Sertab Erener sayesinde duyduğumuz telomer tedavisi nedir?

TELOMER TEDAVİSİ NEDİR?

Telomer tedavisi, kişinin hücre kromozomlarında bulunan ve telomer adı verilen sarmalın kısalmasını önlemek veya uzatmaya çalışmak anlamına geliyor. Sertab Erener'in deyimiyle, "Ayakkabı bağcıklarının ucundaki koruyucu plastik" gibi bir görevleri var. Fotoğraftaki yeşil renkli bölgeler telomer; bu madde herhangi bir gen kodlaması içermiyor, görevi kromozomların istenmeyen birleşmelerini ve kromozom parçalanmalarını önlemek. Her hücre döngüsünde biraz daha kısalıyor. Bu durum da hücre bölünme sayısını kısıtlıyor. Yani hücre yenilenme hızı ve sayısı düşüyor ve yaşlanma dediğimiz durum gerçekleşiyor. Yapılan son araştırmalar hızlı yaşlanma, düzensiz hücre çoğalmaları ve kanserin telomerle ilişkisini ortaya koyuyor.

Bunlardan en ünlüsü Bill Andrews. Ölümsüzlükçülük veya Yeni Yaşlanma olarak bilinen bir akımın öncüsü olan doktor 28 yıldır biyoteknoloji, bunun son 16 yılında da telomerler üzerine çalışıyor. Kan ve tükürük örneği vererek bu tedavi için uygun olduğunu öğrendikten sonra telomer hapı almaya başlayan sanatçı, 6 aydır bu ilacı kullanıyor ve ilaca başladığından beri kendisini ıspanak yiyen Temel Reis gibi hissettiğini söylüyor.

Doktorlar Çin'de yetişen astragalus bitkisi içinde telomeraz enzim geninin olduğunu (telomer kısalmasını önleyen gen) keşfetmiş ve bu bitkiden ilaç üretmişler.

BİLİMSEL OLARAK KANITLANMADI

Bahsedilen telomer tedavisi ilacı, bitkisel besin desteği olarak geçiyor ve bilimsel olarak henüz kanıtlanmış bir etkisi yok. Telomer kısalmasını önlemek için anti-aging özelliği olan yiyecekler, C,D, E vitaminleri, Omega 3, sigara, alkol, stres, depresyondan uzak durma ve hareketli yaşam gibi aslında sağlıklı yaşam için gerekli olan temel prensipler işe yarıyor.

Sertab Erener telomer tedavisi görecek ve 100 yaşına kadar yaşayacak