BIST 9.103
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.326,70
HABER /  GÜNCEL

Televizyona silahlı baskın

ADANA'da yerel yayın yapan Akdeniz Televizyonu’nda ana haber bülteni saatinde ‘Size haber vermek istiyorum’ diyerek binaya giren 25 yaşındaki Murat Oyunlu, silahını çekerek muhasebe müdürünü rehin alıp canlı yayına çıkmak istedi.

Abone ol

Olay bu akşam saat 19.30 sıralarında, Universal İş Merkezi’nin 11’inci katındaki Akdeniz Televizyonu'nda meydana gledi. Ana haber bülteni saatinde televizyona gelen Murat Oyunlu, görevlilere, “Haber Müdürü ile görüşmek istiyorum, elimde bir haber var” dedi. Girişinde X- Ray cihazı bulunmayan televizyona, güvenlik görevlisi tarafından alınıp bekleme salonuna oturtulan Murat Oyunlu, birden ayağa kalkıp tabancasını çekerek, canlı yayın stütyosuna gitmek istedi. Stütyo yerine yanlışlıkla muhasebe bölümüne giren Oyunlu, burada tabancasını çekerek Muhasebe Müdürü Sami Yıldırım’ı rehin aldı.

Hizbullah örgütü üyesi olan ağabeyi Faik Oyunlu’nun 1998 yılında kaybolduğunu, bugüne kadar ne bir haber alabildiklerini ne de cesedinin bulunduğunu belirten Murat Oyunlu, canlı yayına çıkıp bunu söyleyeceğini belirtti. Televizyon görevlilerinin ihbarı üzerine kısa sürede olay yerine gelen Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Murat Oyunlu'nun teslim olmasını istedi. Bu isteği geri çeviren Oyunlu, yaklaşık yarım saat direndikten sonra amacına ulaşamayacağını anlayınca teslim oldu.
Televizyon binasındaki rehin alma olayı yayına yansımazken, sıkı güvenlik önlemleri altında Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Murat Oyunlu'nun sorgusuna başlandı.