BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 35,00
ALTIN 2.426,54
HABER /  GÜNCEL

Telekulak skandalında hisseleri düşen BSkyB kâr açıkladı

Telekulak skandalı sırasında hisseleri yüzde 15 değer kaybeden BSkyB, bu yıl yüzde 23 kâr artışıyla yatırımcılarına toplam 1.65 milyar dolar getirdi.

Abone ol

Murdoch, BSkyB'nin tamamını almaktan vazgeçtiğini açıklamıştı

Dijital uydu yayın şirketi BSkyB'nin telekulak skandalı sırasında hisselerinin düşmesi ardından, hissedarlarına yaklaşık 1.6 milyar dolar kâr getirdiğini açıkladı.

Kurumun hisseleri dünya medya devi Rupert Murdoch'un İngiltere'deki iştirakleri arasındaki bir gazetenin binlerce kişinin telefonlarını yasadışı şekilde dinlediği tartışmasının başlamasıyla birlikte düşmüştü.

Hissedarları rahatsız eden bu durumun nedeni, hâlihazırda BSkyB'nin yüzde 39'luk hissesine sahip olan Murdoch'a bağlı şirketin, yayın şirketinin tümünü almaya hazırlanmasıydı.

Şirket geçen yıl 426 bin yeni müşteri kazandığını açıkladı.

Şirketin merkezi faaliyetleri arasında sayılmayan yatırımları dışındaki asıl iştiraklerinden elde ettiği kâr yüzde 23 artışla yaklaşık 1.65 milyar dolara yükseldi.

BSkyB'den dün yapılan bir açıklamada, Rupert Murdoch'un Avrupa ve Asya'daki işlerinden sorumlu oğlu James Murdoch'un, telefon dinleme ve polise rüşvet skandalına rağmen, şirketin başkanı olarak kalmaya devam edeceğini açıklamıştı.

BSkyB Genel Müdürü Jeremy Darroch, Murdoch'un başkanlıkta kalması kararını uzun bir toplantının ardından aldıklarını söyledi.

Şirketin açıkladığı bu kârın, skandal sırasında senetlerin yüzde 15 düşmesinden rahatsız olan hissedarları memnun etmesi bekleniyor.