BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.506,82
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Telefonunuz ile çamaşır yıkayın

Beyaz eşya üreticisi Miele, akıllı telefon uygulaması ile kontrol edilebilen W1 Prestige model çamaşır makinesini tanıttı.

Abone ol

Akıllı cihazlar ve “Nesnelerin Interneti” denilince aklınıza sadece akıllı saatler ve ampuller gelmesin.

İşin içinde deterjan bitince kendi kendine Amazon’dan satın alan veya siz spor yaparken çamaşırları yıkayan tuhaf tasarımlı çamaşır makineleri de var. Artık akıllı cihazlardan hiçbir şekilde kaçış yok gibi görünüyor.

Miele dünyanın en tanınmış beyaz eşya üreticilerinden biri. Ayrıca firma akıllı cihazlara yabancı da değil. Birkaç yıldır cihazlarında kullandıkları “InfoControl Plus” altyapısı ile akıllı ev eşyaları programlarını sürdürmeye devam ediyorlar. İşte şimdi bu seriye W1 Prestige akıllı çamaşır makinesi ve T1 akıllı çamaşır kurutucu da eklendi.

Ayrıca yanlarında Miele’nin yeni akıllı telefon uygulaması “Miele@Mobile” da geldi.

W1 akıllı çamaşır makinesi 9 kiloluk kapasitesi, 26 farklı programı ve 1,600 devire çıkan sıkma özelliği ile normal bir makine gibi görünüyor olabilir. T1 kurutucu ise aynı W1 gibi en üst seviye elektrik tasarrufuna ve seçeceğiniz özel bir kokuyu çamaşırlarınıza yedirme özelliği ile geliyor. Ama asıl becerileri uygulama ile uzaktan kontrol edilebilmelerinde yatıyor.

Akıllı telefon uygulaması sayesinde iki cihazın açılıp kapatılması, sıkma ve kurutma hızları, program durumları ve hatta ne zaman yumuşatıcı eklenmesi gerektiği bile uzaktan kontrol edilebiliyor. Tabii hala çamaşırları elle koyup çıkartmak zorundayız ama Miele gelecek sene başlatacağı “Miele@Home” otomasyon sistemi sayesinde ev cihazlarına ev dışından, Wi-Fi üzerinden daha fazla kontrol getirmeyi hedefliyor.

Sadece akıllı telefonunuzu kullanarak nasıl çamaşırlarınızı yıkayabileceğinizi görmek için