BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,74
ALTIN 2.498,49
HABER /  GÜNCEL

Telabyad'da bir gece ansızın geldiler

Suriye'nin Telabyad kentinde kontrolü elinde bulunduran PYD ve PKK'lı teröristler, zulmettiği Arap halkını tekme tokat bölgeden kovuyor. Teröristlerin zorla vatanından çıkarttığı Abou ailesi, sığındıkları Türkiye'de göz yaşları içerisinde yaşadıklarını anlattı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Fırat'ın doğusuna yönelik operasyonun sinyalini vermesi üzerine gözlerin çevrildiği Telabyad'da PYD ve PKK'lı teröristler, bölge halkına zulüm ederek, Arapları kendi topraklarından ve evlerinden kovuyor. Teröristlerin yaptığı zulmü anlatan aile, bir gece ansızın evlerine yapılan baskın ile evsiz yurtsuz kaldıklarını söyledi.

Üzerinde giydiğim kıyafeti almama izin verdiler
Telabyad’da doğup, büyüdüğünü vurgulayan İbrahim Abou, "Gece 09:00’da baskın verdiler eve geldiler. 'Hadi bakalım Telabyad’a terket, Türkiye’ye, Erdoğan’a git dediler. Ben de burada doğdum, büyüdüm. Burası benim vatanım dedim. Hayır gideceksiniz dediler, kapıyı kapattılar, anahtarları cebine koydular. Yarın sabaha kadar mühlet veriyoruz, dediler. Beni 65 yıldır kendi yaşadığım topraklardan, Telabyad’dan Türkiye’ye sürgüne gönderdiler. ‘Biz seni burada istemiyoruz, burada yaşayacağın, nefes alacağın bir zamanın kalmadı. Hadi gidin Türkiye’ye, Erdoğan’a. Erdoğan sizin akrabanız, o sizi kurtarsın. Biz sizi artık burada istemiyoruz’ diyerek, bizim vatanımızdan çıkararak, bağlarımızı kopardılar. Sadece üzerinde giydiğim kıyafeti almama izin verdiler" dedi.

"Kimliğimi almak isteyince beni ve ailemi dövdüler"
Abou, kimliğini almak istediğinde ise teröristlerin kendisini, karısını ve kızını dövdüğünü anlatarak, "Bizi oradan döverek, hakaret ederek, gönderdiler. Hem beni, hem çocuklarımı, hem kızımı gönderdiler. Hatta bir silahın dipçiği ile kızıma vurarak, parmağını kırdılar, yaraladılar. Kimliğimi, aile defterimi istedim, vermedikleri gibi akşamın bir vakti, hakaret ederek, beni, eşimi ve çocuklarımı dövdüler. Gece yarısında istemediğim halde, beni apar topar sınırdan kovalarcasına beni topraklarımdan çıkardılar. Ben de Türkiye’ye sığınmak zorunda kaldım" şeklinde konuştu.