BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.305,40
HABER /  DÜNYA

Tekwando şampiyonası start verdi

Türkiye Tekvando Federasyonu’nun düzenlediği Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı Yıldızlar Türkiye Tekvando Şampiyonası...

Abone ol

Türkiye Tekvando Federasyonu’nun düzenlediği Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı Yıldızlar Türkiye Tekvando Şampiyonası’nın açılışı yapıldı.
Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi’nde yapılan şampiyonanın açılışına Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Metin Özen, sporcular ve antrenörler katıldı. Şampiyonada bin 680 sporcu mücadele edecek. Türkiye Tekvando Şampiyonası’nda dereceye giren sporcular Ağustos ayında yapılacak olan Avrupa Tekvando Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek.
Şampiyonanın açılışında bir konuşma yapan Vali Orhan Düzgün, “Turnuvanın Kayseri’de düzenlenmesinden dolayı federasyona teşekkür ediyorum. Spor çocukların fiziksel gelişimi açısından önemli bir yer tutmaktadır. Şampiyonada yer alan gençlere başarılar diliyorum” ifadelerinde bulundu.
Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin de, “Tekvando sporu lisanslı sporcular sayısında futboldan sonra en fazla sporcuya sahip bir branştır. Bugün burada gençlerimizin yaşadığı heyecanı yaşıyoruz. Federasyon olarak mücadele edecek olan gençlere başarılar diliyoruz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından şampiyonanın bayanlarda 47 ve 59, erkeklerde de 33, 49, 53 kilogramda dereceye giren sporculara madalyaları Düzgün ve Şahin tarafından verildi. Dereceye giren sporculara özel bir sucuk firması tarafından sucuk ve pastırma hediye edildi. Şampiyona 5 Temmuz Cuma gününe kadar devam edecek.
(İHA)