BIST 9.042
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.300,61
HABER /  GÜNCEL

Teknoloji yatırımına dev kaynak

Teknoloji üretimini desteklemek için risk sermayesi fonu kuruluyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Avrupa Yatırım Fonu ortaklığında...

Abone ol

Teknoloji üretimini desteklemek için risk sermayesi fonu kuruluyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Avrupa Yatırım Fonu ortaklığında geliştirilen proje ile teknolojik yatırımlar 30.5 milyon euroluk fon ile desteklenecek.
Teknoloji üretim çalışmalarını desteklemek üzere Türkiye’nin ilk risk sermayesi fonu kuruluyor. Ar-Ge ve yenilik çalışmaları sonucu ortaya çıkmış fikirlerini ticarileştirmek isteyenlere finansal destek sağlayacak olan bu fondan yeni girişimciler, üniversitelerin bilgi ve becerilerini ticarileştirilmek amacıyla kurulan şirketler (spin-off), Türkiye’nin dört bir yanından birçok akademisyen, girişimci ve işletme faydalanabilecek.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Avrupa Yatırım Fonu ortaklığında geliştirilen ve TÜBİTAK tarafından yürütülecek olan Teknoloji Transferini Hızlandırma Fonu Projesi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Stefano Manservisi, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak, Avrupa Yatırım Fonu Başkan Yardımcısı Marjut Santoni, ilgili bakanlıklardan yetkililer ve akademisyenlerin katılımı ile kamuoyuna tanıtılacak.
Proje, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanıyla yaklaşık 30,5 milyon euro ile desteklenecek.
(İHA)