BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.429,78
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Teknoloji sınıfı doğaya yenildi!

Gebze'de önceki gece meydana gelen sel felaketinde sular altında kalan Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde milyonlarca liralık hasar olduğu bildirildi.

Abone ol

GYTE kampusunda selin sebebiyet verdiği zararı yerinde gören Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, GYTE Genel Sekreteri M.Tevfik Tetik ve üniversite yetkililerinden bilgi aldı.

Gebze ve Çayırova'da şiddetli yağışlar neticesinde büyük bir felaket yaşandığını belirten Köşler, "Bu tür felaketler maalesef dünyanın en gelişmiş ülkelerinde dahi oluyor. Yaraları birlikte saracağız" dedi.

Selin üniversitenin zemin ve bodrum katlarındaki birimlerde büyük zarara yol açtığını belirten Tetik, "Zararımız çok büyük. Bilhassa fizik laboratuarı harap oldu. Maddi değeri yüksek çok sayıda cihaz kullanılamaz hale geldi. Milyonlarca liralık zararımız var" dedi.

Başkan Köşker, selin yaralarını sarmak için belediye olarak büyük gayret sarf ettiklerini ifade ederek, "Gebze ve Çayırova büyük bir felaket yaşadı. Yaraları birlikte saracağız.

Zarar gören kurumlarımızın ve vatandaşlarımızın hayatlarını normale döndürmesi için elimizden gelen desteği vereceğiz" dedi.