BIST 9.691
DOLAR 32,59
EURO 34,87
ALTIN 2.492,27
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Teknoloji devinden telefon müjdesi Yenileniyor

Teknoloji devi Samsung, kullanıcılarına büyük bir müjde vermeye hazırlanıyor. Bilim adamları tarafından geliştirilen teknolojiye göre telefonların pil ömrü 2 katına çıkarılacak.

Abone ol

Teknoloji araştırmacıları ve Güney Kore üniversitelerindeki bilim adamları Li-Ion bataryalarının kapasitesinin iki katına çıkarabilecek teknolojiyi geliştirmeyi başardı.

YENİ BİR MALZEME GELİŞTİRİLDİ

Şirket 25 Haziran'da yaptığı açıklamayla silikon yüzey üzerinde yüksek kristal grafen kaplama yapılabilmesini sağlayan bir silikon katot malzemesi geliştirdiğini duyurdu. Bu sayede grafen katmanlı yapıya sahip olacak lityum pillerin enerji yoğunluğu 1.5 - 1.8 kat oranlarında arttırılabilecek.

samsung-batarya-batarya-sorunu-samsung-telefon.jpg

PİL ÖMRÜ SORUNU

Yüksek kapasiteli pil materyallerinin gelişimi için yapılan araştırmaların büyük bir çoğunluğu ABD'de gerçekleştiriliyor. Şu ana kadar var olan grafit katot malzemesi kullanılarak silikon desteğiyle pil ömrü en fazla 10 katına çıkarılabilmişti. Ancak tekrarlanan şarj ve deşarj işlemlerinin pil ömrünü kısaltması gibi önemli bir problem hala aşılmış değil.

OTOMOBİL SEKTÖRÜNDE YENİLİK

Samsung bu hamlesiyle birlikte mobil cihazlar ve elektrikli otomobil sektörüne önemli bir yenilik getirmeyi umuyor. Endüstri gözlemcileri ise bu teknolojinin ticarileştirilmesi için iki ya da üç yılın gerekebileceğini belirtiyorlar.

pil