BIST 9.530
DOLAR 32,49
EURO 34,85
ALTIN 2.479,84
HABER /  GÜNCEL

Tekne faciasına 4 gözaltı

İzmir’in Menderes ilçesi Gümüldür açıklarında 8 kaçak göçmenin ölümüyle sonuçlanan tekne faciasına ilişkin 4 kişi gözaltına alındı. <br/>Men...

Abone ol

İzmir’in Menderes ilçesi Gümüldür açıklarında 8 kaçak göçmenin ölümüyle sonuçlanan tekne faciasına ilişkin 4 kişi gözaltına alındı.
Menderes ilçesi Gümüldür beldesi Tavşan Adası yakınlarında geçen Çarşamba günü, sığınmacıları taşıyan bir tekne batmış, Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı ekiplerin çalışması sonucu 4 kişi boğulmaktan son anda kurtarılmış, 8 kişinin ise cansız bedenine ulaşılmıştı. Sahil Güvenlik Komutanlığı Dalış Emniyet Güvenlik ve Arama Kurtarma timleri tarafından bulunan batan ’Mariah’ adlı tekne, bir balıkçı teknesine bağlanarak Gümüldür Balıkçı Barınağı’na çekildi. Kayıp olan 4 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor.
Menderes Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.
Jandarma ekipleri, sığınmacıları gece bölgeye getirerek tekneye bindiren organizatörleri yakalamak için çalışma başlattı. Jandarma, yol güzergahındaki tüm güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı, daha sonra düzenledikleri operasyonla kaçak göçmenleri Basmane’den otomobillerle götüren ’Kerim’ kod adlı Suriyeli T.Y.’yi gözaltına aldı. Soruşturma kapsamında yine Basmane semtinde olayla ilgili 4 kişi gözaltına alınırken, 2 kişinin arandığı bildirildi.
(İHA)