BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,77
ALTIN 2.508,61

Tekmil verdi arkasını dönünce büyük sürprizle karşılaştı

Tekmil verdi arkasını dönünce büyük sürprizle karşılaştı

GENELKURMAY, İzmir'de oturan Birsen ve İlhan Aldoğan çiftini, 8 aydır görmedikleri oğulları Burak Aldoğan ile görev yaptığı Şırnak Kevane Tepe Üs Bölgesinde sürpriz bir şekilde bir araya getirdi. Nöbet tuttuğu kulübede anne ve babasını karşısında gören er Burak Erdoğan, büyük sevinç yaşadı.

Tekmil verdi arkasını dönünce büyük sürprizle karşılaştı

İzmir'de yaşayan Birsen ve İlhan Aldoğan çifti, dilekçeyle Genelkurmay Başkanlığı'na başvurup, Şırnak Akçay'daki 6'ncı Komando Tugayı'na bağlı Kevane Tepe üs bölgesinde vatani görevini yapan tek çocukları Burak Aldoğan'ı 8 aydır görmediklerini ve kendi imkanları ile de yanına gidemediklerini bildirdi. Genelkurmay Başkanlığı, ailenin başvurusu üzerine 8 aydır süren aile hasretini sonlandırmak için bayram günü sürprizi hazırladı. Birsen ve İlhan Aldoğan çifti, İzmir'den uçakla Şırnak'a getirildi. Şerafettin Elçi Havalimanı'ndan alınan Aldoğan çifti, helikopterle oğullarının görev yaptığı Kevana Tepe üs bölgesine götürüldü.

Tekmil verdi arkasını dönünce büyük sürprizle karşılaştı

Komutanları Burak Aldoğan'a, üs bölgesini bakanların ziyaret edeceğini, nöbet kulübesinde tekmil vermeye hazır bir şekilde beklemesi emrini verdi. Gelen çift, oğullarının görevli olduğu nöbet kulübesine girdi. Nöbette olan Burak, kulübeye önce komutanın girdiğini fark edince tekmil verdi. Oğullarının tekmili sırasında arkasında bekleyen anne Birsen ve baba İlhan Akdoğan'ın heyecanlandıkları gözlendi. Tekmilin ardından komutanlar, Burak'a seslendi. Geriye dönen Burak Aldoğan, karşısında annesi ve babasını görünce büyük şaşkınlık yaşadı.

Tekmil verdi arkasını dönünce büyük sürprizle karşılaştı

Anne Birsen Aldoğan, gözyaşları içinde oğluna sarılırken, o ana tanıklık eden askerlerin de duygulandığı görüldü. Burak Aldoğan, anne ve babasına sarılıp hasret giderdi. Ardından Burak Aldoğan ile anne babası kamelyaya geçerek, diğer askerlerle bayramlaştı.

Tekmil verdi arkasını dönünce büyük sürprizle karşılaştı

'OĞLUM TEKMİL VERİNCE, SESİ İLK ETAPTA BANA YABANCI GELDİ': Vatani görevini yapan oğlu Burak Aldoğan'ı ziyaret etmek için Genelkurmay Başkanlığı'na dilekçe yazdığını anlatan anne Birsen Aldoğan, oğlunu çok özlediğini ve buralara tek başına gelme şanslarının olmadığı için böyle bir talepte bulunduğunu söyledi. Anne Aldoğan, "Sağ olsunlar, ricamızı kabul ettiler. Çok şükür oğlumuza kavuştuk. 8 aydır onu görmemek çok zordu. Nerede görev yaptığını bilmiyordum. Ama gelip gördükten sonra içim rahatladı. Çok güzel bir yer burası. Oğlumun Şırnak'ta askerlik yaptığını öğrenenler kaygılanıyorlardı. Ama ben şu an çok rahat ve huzurluyum. Bizi buraya getirenlerden Allah razı olsun. Oğlum tekmil verince sesi ilk etapta bana yabancı geldi. Tuhaf geldi. Herhalde 8 aydır görmemekten kaynaklanıyor. Ayrılık çok zor ama çok az kaldı. Çok şükür bugünü gördük, Allah herkese böyle bir kavuşmayı nasip etsin" diye konuştu.