BIST 9.736
DOLAR 32,52
EURO 34,81
ALTIN 2.423,48
HABER /  GÜNCEL

Tekmeci müşavire rapor veren doktor aranıyor!

Türk Tabipler Birliği (TTB), Soma’da atılan tekmeye ‘7 gün iş göremez raporu’ veren doktoru arıyor.

Abone ol

Soma’da bir kişiyi tekmelerken görüntüleri ortaya çıkan Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel’in, bu olay için rapor aldığı açıklanmıştı.

Türk Tabipleri Birliği, o raporun doğruluğunu araştırıyor.Rapor doğruysa, imzası olan doktora meslekten men cezası verilebilecek.TTB Genel Sekreteri Beyazıt İlhan, bu tür raporlara daha önce de rastladıklarını belirterek, “Bir vatandaşı döven üç polisin ‘elimiz acıdı’ diye rapor aldığına şahit olduk” dedi.TTB Genel Sekreteri Beyazıt İlhan sözlerine şöyle devam etti:

“Tabii bu tür olaylar çok vahim. Hem raporu alan için hem de raporu veren doktor için.Şimdi benzer bir olayın Soma’da meydana geldiğini öğrendik.Yapılan açıklamalarda vatandaşı tekmeleyen Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel’in rapor aldığı söylendi.Biz TTB olarak şimdi bunun doğruluğunu araştırıyoruz.Konuyu hem SGK hem de Sağlık Bakanlığı nezdinde araştıracağız.Gerçekten böyle bir rapor varsa, o rapora imza atmak bir suçtur.Hekimlik meslek ilkeleri bakımından 6 aya kadar meslekten men cezası verilir. TCK‘da da 3 yıldan 8 yıla kadar ceza isteniyor.Bir hekimin böyle asılsız bir rapor vermesini asla kabul etmeyiz ve üstünü örtmeyiz.Gereken neyse bunu yapacağız.”

ttb