BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,86
ALTIN 2.426,78
HABER /  GÜNCEL

Tekirdağ'da HDP'ye saldırı! Şehirde büyük gerilim!

HDP'nin Tekirdağ’ın Saray ilçesi Ayazpaşa Mahallesi’nde bugün açılışını yaptığı seçim bürosuna bir grup tarafından saldırı girişiminde bulunuldu.

Abone ol

Tekirdağ’ın Saray ilçesinde HDP seçim bürosuna, bir grup saldırı girişiminde bulunmak istedi. Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı ilçede gerginliğin devam ettiği bildirildi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Tekirdağ’ın Saray ilçesi Ayazpaşa Mahallesi’nde bugün açılışı yaptığı seçim bürosuna bir grup tarafından saldırı girişiminde bulunuldu.

HDP Tekirdağ milletvekili adayı Erdal Avcı, seçim bürosunun açılışını yaptıktan sonra yaklaşık 100-150 kişilik bir grubun saldırı girişiminde bulunmak istediğini belirterek seçim bürosunun önünde slogan attıklarını söyledi.

Seçim bürosunun içinde yaklaşık en az 80 kişinin mahsur kaldığını söyleyerek polisin saldırgan gruba müdahalede bulunmadığını iddia etti.

KAYMAKAM SÖZ VERDİ

Saray Kaymakamı Hüseyin Öner ve Saray Belediye Başkanı CHP’li Nazmi Çoban, HDP seçim irtibat bürosunun önüne gelerek kalabalığı sakinleştirmeye çalıştı. Kalabalığın dağılmasını isteyen Kaymakam Öner, “Biz size söz veriyoruz, burası boşaltılacak. Lütfen dağılın" diye konuştu. Ancak artan kalabalık büroya Türk bayrağının asılmasını isteyip dağılmayınca Çevik Kuvvet ekiplerine destek olarak jandarmaya da haber verildi. Polis seçim bürosu önüne barikat kurarak kalabalığı bir sokak ilerideki otogar içerisine kadar uzaklaşmaya ikna etti. Tekirdağ Emniyet Müdürü Halil Turan Erol da Saray’a gelerek kalabalığı sakinleştirmeye çalıştı.



YÜKSEKDAĞ: 56 SEÇİM BÜROMUZU YAKTILAR

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Denizli’deki seçim mitinginde yaptığı konuşmada 56 seçim bürolarının yaktırıldığını belirterek, “1,5 aydır seçim kampanyası sürdürüyoruz. Bizim barış ve demokratik siyaset çağrımıza cevapları 56 seçim bürosunu basmak oldu. 56 seçim büromuzu yaktırdılar. 100’ün üzerinde arkadaşımız gözaltına aldılar. 70 HDP çalışanımız tutuklandı. Bizim demokratik siyaset alanına yaptığımız davete verdikleri cevap budur” dedi.

HDP Hukuk Komisyonu da seçim döneminde parti binaları, seçim büroları ve çalışanlarına yönelik Türkiye genelinde yaklaşık 56 merkezde saldırılar düzenlediğini duyurdu.