BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  RAMAZAN

Tekirdağ 1 Temmuz 2014 sahur ve iftar saatleri / Diyanet imsakiye

Tekirdağ iftar vakti Tekirdağ imsakiyesi Tekirdağ için iftar ve sahur vakitleri haberimizin detayında...1 Temmuz 2014 Tekirdağ iftar vakti. Tekirdağ ve çevresi iftar vakitleri..

Abone ol

Ramazan Tekirdağ'da tüm neşesi ve bereketi ile devam ediyor. Tekirdağ'da pek çok belediye ramazana özel etkinlikler hazırladı ve şehrin pek çok noktasına iftar çadırları kuruldu

1 TEMMUZ 2014 TEKİRDAĞ SAHUR VAKTİ 03:29 1 TEMMUZ 2014 TEKİRDAĞ İFTAR VAKTİ İSE 20: 54 OLARAK DİYANET TARAFINDAN AÇIKLANDI

Diyanet İşleri Başkanlığı 2014 yılı Ramazan imsakiyesi diyanet.gov.tr sitesinde yayınlandı, buna göre Tekirdağ'da halk 17 saati aşkın süre oruç tutacak. 


İMSAKİYE 2014 DİYANET (TÜM İLLER İFTAR VE İMSAK VAKTİ)

İmsak vakti Diyarbakır'da ilk günden sonra kısalmaya başlayacak ve Ramazan Bayramı arefesindeki son gün oruç saat 20.40'da açılacak. 

Diyanet işleri imsakiyesine göre Diyarbakır'da oruç saati her gün biraz daha kısalacak, Kadir Gecesi ise 23 Temmuz gecesi tüm İslam aleminde kutlanacak. 

TEKİRDAĞ İFTAR VAKTİ DİYANET İMSAKİYESİ (2014)

tekirdag-imsak---sahur-ve-iftar-saatleri-.png

AKŞAM NAMAZI NASIL KILINIR

Akşam namazının üç rekat farzı, öğle ile ikindi namazlarının ilk üç rekat farzları gibi kılınır. Şöyle ki: O günün akşam namazının farzını kılmaya niyet edilip namaza tekbir ile başlanır. Yukarda açıklandığı üzere ilk iki rekatı kılınarak oturulur. Bu, birinci oturuştur. Bunda yalnız "Tahiyyat" okunur. Ondan sonra üçüncü rekata kalkılarak yalnız besmele ile Fatiha suresi okunur. Sonra "Allahu Ekber" denilerek rükû ve secdelere varılır. Ondan sonra oturulur ki, bu da son oturuştur. Bunda "Tahiyyat ile Salavatlar" ve "Rabbenâ âtinâ" okunur, iki tarafa selam verilir.

Akşam namazının farzında vaktin darlığından dolayı kısa sureler okunur.

Akşam Namazının Sünnetine Gelince: Bu da "Bu akşam namazının sünnetini kılmaya" diye niyet edilip tam sabah namazının sünneti gibi kılınır. Bu sünneti altı rekat olarak kılmak ise müstahabdır. Bu halde her iki rekatta bir selam vermeli ve aynı şekilde her iki rekatı kılmalıdır. Bununla beraber dört rekatında bir selam verilip ikindi namazının sünneti gibi de kılınabilir. Bu ziyade olan dört rekat namaza "Salât-ı Evvabîn" denir. Bunun çok sevabı vardır.

Tek başına akşam namazının farzını kılan kimse, onu sabah namazının farzı gibi aşikare de kılabilir. 


BAYRAM TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?  


tekirdağ imsah ve iftar vakitleri ramazan imsakiyesi 2014