BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  SEÇİM

Sarıgül polis takibi altında olduğunu iddia etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, sivil polisler tarafından takip edildiğini söyledi.

Abone ol

Sarıgül, "Bir emniyet mensubunun siyasi bir büyükşehir başkan adayını, İstanbul adayını takip etmesinin ne kadar demokratik olduğu, hangi demokratik ülkede yaşadığımızın önemli bir göstergesi. Sayın Başbakan'ın polisle bizi takip ettirmesine gerek yok. Zaten bizim her şeyimiz açık. Bu yüzden emniyet mensupları kendi görevini yapmalı." dedi.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Sarıgül, Güngören ve Bağcılar'da esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Vatandaşlar yağmura rağmen Sarıgül'ü coşkuyla karşıladı. Vatandaşların yerel seçim havasına girmeye başladıklarını belirten Sarıgül, " Dün projelerimiz açıklandıktan sonra sosyal medyada yurttaşlarımızdan çok daha büyük bir ilgi ile karşılaştık. Özellikle öğretmen arkadaşlarıma, meslektaşlarıma sesleniyorum. İstanbul'da öğretmen arkadaşlarım, meslektaşlarım işlerine, okullarına giderken, kendi okullarından evine giderken İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşımlarından ücretsiz olarak yararlanacaklar. Çünkü öğretmenlerimiz bizim geleceğimiz. Öğretmenlerimiz mutluysa Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği mutlu olur. Gelecekte de öğrencilerimizle ilgili projelerimiz olacak. Ama 5 yıllık süre içerisinde İstanbul'daki bütün öğretmenlerimizin çok sembolik bir rakamla mutlaka konut sorunlarını çözmek istiyorum. Mustafa Sarıgül, 5 yıllık belediye başkanlığı dönümünde ulaşımı çözen ve öğretmenlerimizi mutlu eden başkan olarak inşallah tarihe geçecek."diye konuştu.

"ÖĞRETMENLERİN KONUR SORUNLARINI ÇÖZECEĞİM"

Hedeflerinde çevre, gençler, özgürlük ve İstanbul olduğunu söyleyen Sarıgül, şöyle devam etti: "Öğretmenlerimin neler çektiğini, hangi sıkıntılarla baş başa olduğunu biliyorum. Bir öğretmenimiz ev kirası verirse, öğretmenimiz okulundan evine giderken, evinden okuluna giderken ulaşımı düşünürse öğretmenim yeteri kadar mutlu olamaz. Ben öğretmenlerimizi İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde bütün ulaşımlardan ücretsiz olarak yararlanacağını ifade ediyorum. Ayrıca öğretmenlerimizi çok sembolik rakamlarla konut sorunlarını da çözeceğim."

SİVİL POLİSLERİN TAKİPİ ALTINDAYIM

Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Sarıgül, sivil polisler tarafından takip edildiğini belirtti. Sarıgül, "Emniyet mensupları bizi sürekli takip ediyor. Takip etmelerini de ben normal olarak karşılıyorum. Biz de onları tanıyoruz. Onlar da kendi görevlerini yapıyorlar. Bir arkadaşımız da kamerayla çekim yaptı. Çekim yapan arkadaşta siz basın mensupları gibi basın otobüsünün içerisine gelmesini arzu ettim. Bizim gizli kapaklı bir yanımız yok. Çekim yapan arkadaşımız da sizlerle birlikte görevini yapabilir. İstediği soruyu sorabilir. Ama bir emniyet mensubunun siyasi bir büyükşehir başkan adayını, İstanbul adayını takip etmesininin ne kadar demokratik olduğunu, hangi demokratik ülkede yaşadığımızın önemli bir göstergesi. Sayın Başbakan'ın polisle bizi takip ettirmesine gerek yok. Zaten bizim her şeyimiz açık. Bu yüzden emniyet mensupları kendi görevini yapmalı. Ama o emniyet mensubu arkadaşıma ben bir şey söyleyemem. Önemli olan o emniyet mensubu arkadaşıma görev veren o iktidara söylemek lazım. Hangi demokratik ülkede ana muhalefet partisinin İstanbul Büyükşehir başkan adayını bir kamerayla sivil emniyet mensubu arkadaşlarıma takip edin diyorsunuz. O takip eden arkadaşıma kesinlikle bir şey diyemem. O kendi görevini yerine getirmeye çalışıyor. 'İstanbul Büyükşehir adayı Sarıgül'ü izleyin ve nereye gidiyorsa bize bilgisini verin' diyen siyasi iktidarın demokrasi anlayışının ne olduğu bellioluyor. İleri demokrasi diye gelenler, rakiplerini sivil emniyet mensuplarıyla takip ettiriyorlar. Bakın şu anda o arkadaşımız burada yok. Ben ilk defa böyle bir şeyi yaşıyorum." ifadelerini kullandı.