BIST 9.716
DOLAR 32,55
EURO 34,82
ALTIN 2.430,69
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Tekin'den ulusalcı vekillere yanıt geldi!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, parti içinden yönetime yönelik eleştirilerin medya üzerinden yapılmasını eleştirdi. Partide genel kurul talebinin bulunmadığını açıkladı.

Abone ol

CHP'de ulusalcı kanattan İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler ve İstanbul Milletvekili Nur Serter'in partiye yönelik cemaat eleştirisine Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'den yanıt geldi.

Birgül Ayman Güler'in CHP adaylarının seçim sürecinde Fethullah Gülen Cemaati'ne yakın televizyonlara çıkmasına dair tepkisini değerlendiren Gürsel Tekin, "Parti içindeki eksikliklerin, aksaklıkların tartışılması, müzakere edilmesi son derece doğru. Ama medya kanalıyla değil" diye konuştu.

HAVUZ MEDYASI BİZE AKIL VERMEDEN ÖNCE

Tekin, CHP'nin yüzde 28 civarındaki oyla AKP'nin yine çok gerisinde kalması üzerine çıkan genel kurultay iddialarına da değindi.

CHP tüzüğüne göre olağanüstü kurultay koşullarını delegelerin belirlediğini anımsatan Tekin şu anda genel kurul talebinin olmadığını belirterek "CHP'de kongre sorunu yok. Bunu herkes bilsin. Özellikle havuz medyasında oturup bize akıl verenler, kendilerine bir baksınlar" dedi. 

CHP İÇİNDE TARTIŞMA OLUR AMA MEDYA ARACILIĞI İLE OLMAZ

Tekin, 30 Mart’taki seçim öncesi CHP’nin Fethullah Gülen Cemaati’yle işbirliği yaptığına dair iddialarla ilgili şu yanıtı verdi:

"Arkadaşlarımızın eleştirileri olabilir, son derece doğaldır. Biz sosyal demokrat bir partiyiz. Parti içindeki eksikliklerin, aksaklıkların tartışılması, müzakere edilmesi son derece doğru ama bir kısım arkadaşlarımız keşke medya kanalıyla değil, Parti Meclisi, grup toplantısı ve parti mekanizmalarında bu görüşlerini bildirselerdi daha makul olurdu. Gazete aracılığıyla CHP'nin tartışılmasının doğru olmadığı inancındayım."

HÜKÜMET YEREL MEDYAYI DA BASKI ALTINA ALACAK

Gürsel Tekin hükümetin basını kontrol altına aldığını da savunurken "Sosyal medya, ulusal medya yetmedi, 'yerel medyayı da baskı altında tutalım' anlayışı bir korku ifadesidir” dedi.