BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,18
ALTIN 2.247,37
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Tekin erken seçim için iddialı konuştu

CHP'li Gürsel Tekin, erken seçimden kaçmayacaklarını söyleyerek, 7 Haziran sonrası oyunu artıran tek partinin CHP olduğunu iddia etti.

Abone ol
CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, erken seçime karşı olduklarını; ancak gerekirse de seçimden kaçmayacaklarını söyledi. Yapılan araştırmalarda oyunu artıran tek partinin CHP olduğunu iddia eden Tekin, MHP'nin açıklamalarını ise suçluluk psikolojisinden kaynaklandığını ileri sürdü.

Gürsel Tekin, basın mensuplarıyla iftar yemeğinde bir araya geldi. Burada gündeme ilişkin soruları cevaplayan Tekin, CHP'nin 7 Haziran'dan sonra çok net, anlaşılabilir ve yalın biçimde süreç içerisinde neler yapatağını kamuoyuyla paylaştığını söyledi. 
 
"MHP'NİN Kİ SUÇLULUK PSİKOLOJİSİ! 
 
"Doğrusu ben, MHP'deki yetkililerin bu öfkelerini anlamakta zorluk çekiyorum, galiba biraz suçluluk psikolojisi" diyen Tekin, kimsenin tercihini sorgulamadıklarını, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'a yapılan saldırıları üzüntüyle izlediğini ifade etti.
 
Türkiye'nin çok önemli sorunlarının bulunduğunu belirten Tekin, "Biz kurucu irade olarak kendimizi çok sorumlu hissediyoruz. Olabildiğince bu sürecin sabote edilmemesi için bir negatif cümle bile kullanmış değiliz. Çünkü Türkiye'nin, sağlıklı bir hükumete ve sürece ihtiyacı var, özellikle dış ve iç politikada. Yanı başımızdaki Ortadoğu coğrafyasındaki her sorun bizim iç meselemiz olarak önümüze geldi" dedi.
 
"HANGİ YÖNTEM VARSA DENENDİ"
 
İktidarın yanlış ve öngörüsüz dış politikasının Türkiye'yi bu noktaya getirdiğini savunan Tekin, CHP'nin bütün bu sorunları ortadan kaldırabilecek iradeye sahip olduğunu söyledi.
 
"Suriye'ye müdahale" cümlelerinin turizmi etkilediğini dile getiren Tekin, gazetelere bakıldığında, Türkiye'de ilk kez, onlarca satılık otel ilanının bulunduğunu kaydetti. Tekin, herkesin aklını başına toplayarak, cümlelerini sorumluluk içinde kullanması gerektiğini vurguladı.
 
"TBMM Başkanlığı seçiminde, Bahçeli'nin geri adım atmayacağı öngörülerek Deniz Baykal'ın adaylığının geri çekilmesi gibi birşey düşünülmedi mi? Meclis Başkanlığını, AK Parti'nin kazanması, muhalefet açısından bir yenilgi değil midir?" sorusu üzerine, Tekin, "Anamuhalefet olarak kesinlikle değildir. CHP olarak biz, aklınıza gelecek hangi yöntem, model varsa hepsi denenmiştir. Önümüzdeki süreçte tarih bizim ne kadar doğru noktada olduğumuzu gösterecektir. Biz, asla ikili konuşmaları afişe etmeyiz" diye konuştu.
 
Bu süreçte en sorumlu davrananın CHP olduğunu ifade eden Tekin, olması gereken her şeyi yaptıklarını kaydetti.
 
"ERKEN SEÇİM İÇİN HODRİ MEYDAN"
 
"Erken seçim ihtimalini nasıl görüyorsunuz?" sorusu üzerine Tekin, "Ben, her şeye rağmen hükumetin kurulacağı inancı içerisindeyim. Erken seçimin, bu kısa süre içerisinde, sıkıntılı bir dönemde, Türkiye açısından çok faydalı olmayacağını baştan itibaren söyledik. Ama erken seçimden de kaçan bir parti değiliz. Yapılan bütün araştırmalarda, şu anda oyunu artıran tek siyasi partiyiz. 'Erken seçim' derlerse, eyvallah, hodri meydan. Erken seçime de 'hayır' demeyiz" dedi.