BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  MAGAZİN

Tekin Akmansoy'un son anları böyle geçti!

Bugün sabah saatlerinde hayatını kaybeden usta sanatçı Tekin Akmansoy'un kızı son anlarını böyle anlattı...

Abone ol

Tiyatro ve sinema sanatçısı Tekin Akmansoy, mesane kanseri ve buna bağlı olarak gelişen akciğer yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 89 yaşında hayatını kaybetti.

Akmansoy'un kızı Arzu Akmansoy, "Aniden kaybettik. Oyuna hazırlanıyordu, bizi üzüp gitti" dedi.


TEKİN AKMANSOY HAYATINI KAYBETTİ

Kaynanalar dizisinde Kayserili uyanık işadamı “Nuri Kantar” tiplemesi ile ön plana çıkan Tekin Akmansoy, vefat etti. (DEVAMINI OKU)

nuri̇-kantar.jpg

BİR HAFTADIR YOĞUN BAKIMDAYDI

Kaynanalar adlı dizide canlandırdığı 'Nuri Kantar' tiplemesiyle tanınan Tekin Akmansoy, geçtiğimiz Salı akciğerlerinde yaşandığı sorun nedeniyle Şişli Memorial Hastanesi'ne kaldırıldı.

10 yıldır kalp hastası olduğu ve 5 yıldır da mesane kanseri nedeniyle tedavi gördüğü belirtilen Akmansoy, yoğun bakıma alındı. Bir haftadır yoğun bakımda tutulan Akmansoy, akciğer metastazı (yayılma) sonucu oluşan akciğer yetmezliği nedeniyle, saat 09.03'de hayatını kaybetti. Akmansoy'un ölümü üzerine kızı Arzu Akmansoy, torunu Ozan Orhun, eski manken Atilla Saral ve bazı sanatçı dostları hastaneye geldi.

BİLİNCİ VE MOTİVASYONU YERİNDEYDİ

Memorial Şişli Hastanesi Kardiyoloji Bölümü'nde görevli uzman Doktor Deniz Şener, Tekin Akmansoy'un ölümüyle ilgili yaptığı açıklamada, "Ciddi akciğer metastazı nedeniyle genel durumu kötüleşince hastanemize kaldırıldı. Bir haftadır yoğun tedavi altındaydı. Kalp rahatsızlığı, şeker, kalp ve akciğer yetmezliği vardı. Mesane tümörü ve akciğer metastazı nedeniyle tekrarlayan zatüreleri vardı. Bugün saat 09,03'de kendisini kaybettik. Son güne kadar bilinci ve motivasyonu yerindeydi" dedi.

FOTOĞRAFLARLA TEKİN AKMANSOY

SABAH ŞARKI SÖYLÜYORDU

Babasının ölümü ile büyük üzüntü yaşayan kızı Arzu Akmansoy, "Ölüm gibi şeylerle dalga geçerdi. O koca bir çınardı. O benim hem arkadaşım, hem babam hem de canım ciğerimdi. Paris'ten bir oyun getirtmiş ve onu oynamak istiyordu. Daha bir yere gitmiyorum buradayım derdi. Sabah şarkılar söylüyordu. Aniden kaybettik. O devlet sanatçısı, üstün hizmet ödülüne sahip çok büyük bir sanatçıydı. Türkiye'nin Nuri Kantarı'ydı. Hayatı hep şakaydı. Oyuna hazırlanıyordu, bizi üzüp gitti" dedi.

SEVGİLİLER GÜNÜNDE TOPRAĞA VERİLECEK

Hastaneye gelerek Arzu Akmansoy'a başsağlığı dileyen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, "Nuri Kantar müthiş bir isim ve sanatçıydı. Bizi çok güldürüp çok eğlendirirdi. Bugün ise bizi son derece üzdü. 14 Şubat Sevgililer Günü'nde toprağa verilecek. Sevgilisine, hanımefendisine kavuşacak" dedi.

IŞIĞIMI KAYBETTİM

Dedesinin son günlerinde hep yanında olduğunu belirten Ozan Orhun, "Son gün hastanede elini ve avucunun içini öptüm. Sanki anlamıştı. Helalleştik. Beni en fazla tenkit eden ve kızan dedemdi. Benim iyi olmamı isterdi. Üç torunu vardı. Ben en büyükleriydim. O tenkitlerin ve eleştirilerin yıllar sonra haklı olduğunu anladım. O benim ışığımdı, üstadımdı. Işığımı kaybettim. Ama ben dedemin adını yaşatmaya çalışacağım. Cumhuriyet'e inanan Atatürkçü bir insandı" dedi.

Tekin Akmansoy'un 14 Şubat Cuma günü Teşvikiye Camii'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazından sonra Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verileceği belirtildi.

KİMDİR?

Tekin Akmansoy, 20 Ocak 1924'de Denizli'nin Sarayköy ilçesinde doğdu. Uzun yıllar çeşitli tiyatrolarda görev alan Tekin Akmansoy, meddah geleneğinin sürdürücülerinden biri olmuştur. 1974 yılında başlayan 'Kaynanalar' dizisinde Kayserili uyanık işadamı 'Nuri Kantar' tiplemesi ile ön plana çıkmıştır. Bu karakteri, yıllarca süren dizinin yanı sıra 'Kaynanalar' ve 'Nöri Kantar Ailesi' adlı sinema filmlerinde de canlandırmıştır.

1990'lı yıllarda kızı Arzu Akmansoy'un yönetmenliğini yaptığı Kaynanalar'ın yeni bölümlerinin yanı sıra 'Sonradan Görmeler' gibi dizilerle uzun süre sonra televizyona geri döndü. 1998 yılında Devlet Sanatçısı unvanı aldı. Son olarak da 'İki Aile' dizisinde Tahir Pamukçuoğlu karekterini canlandırmıştır.