BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Tek hedefleri var o da 'Erdoğan'

Zafer Çağlayan hakkında hakkında tutuklama kararı veren Amerika'nın asıl hedefinde kim var? Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü yazısında bu soruya yanıt veriyor: Recep Tayyip Erdoğan.

Abone ol

ABD yargısının eski Bakan Zafer Çağlayan hakkında verdiği tutuklama kararının ardından dosyada başka Türk yetkililerin de bulunduğu yönünde iddialar gündeme gelmişti. Konuyu bugünkü köşeside ele alan Hürriyet yazarı Abdukadir Selvi, ABD'de başlatılan soruşturmanın temelinde 17-125 Aralık operasyonlarının yattığını belirtti. Selvi'ye göre, Türkiye'ye operasyon yapmak isteyenler 17-25 Aralık'ta başarılı olamayınca bu kez ABD'deki plan devreye sokuldu.

Obama'nın son dönemi ve Trump'la birlikte ABD'de iplerin Türkiye karşıtı bazı güçlerin eline geçtiğinin altını çizen Selvi, asıl hedefteki ismin Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ifade ediyor. Selvi bu savının altını ise "Erdoğan varken Türkiye üzerine ameliyat yapamayacaklarını biliyorlar." düşüncesiyle destekliyor.

Abdulkadir Selvi'nin yazısından öne çıkan bölümler şöyle:

Zafer Çağlayan’la ilgili tutuklama kararı verildikten sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Arkasından pis kokular geliyor” demişti. Erdoğan, bunu sadece bugün söylemiyor. 17 Aralık sabahı, “Türkiye üzerine operasyon yapılacak, ameliyat yapılacak bir ülke değildir” diye tepki göstermişti. 17-25 Aralık’ta Erdoğan için, “Dönemin Başbakanı” diye fezleke hazırlayanlar başarılı olamayınca, 15 Temmuz’da kanlı bir darbe girişiminde bulundular. Şimdi de 17 Aralık’ın ABD versiyonu oynanıyor.

Obama’nın sön dönemiyle başlayıp Trump’la devam eden bir süreçte ABD’de ipler Türkiye karşıtı derin güçlerin elinde. Erdoğan varken Türkiye üzerine ameliyat yapamayacaklarını biliyorlar. O nedenle tek hedefleri Erdoğan. Operasyonun Zafer Çağlayan’la sınırlı olmadığı düşünülüyor.