BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,77
ALTIN 2.478,64
HABER /  GÜNCEL

Tek hedefleri Türk Ordusu'nu yıpratmak! 

Zirve Yayınevi davasının duruşmasına katılan emekli Orgeneral Hurşit Tolon, katliamda dahli olduğunu yalanyarak Türk Silahlı Kuvvetleri'nin şahsı üzerinden yıpratılmaya çalışıldığını söyledi.

Abone ol

Malatya’da 1’i Alman 3 kişinin öldürülmesi olayı ile ilgili görülen Zirve Yayınevi katliamı davasında söz alan emekli Orgeneral Hurşit Tolon, şahsı üzerinden Türk Silahlı Kuvvetlerinin hedef alındığını söyledi.

YARGIYA İNANCIM KALMADI

Zirve Yayınevi davasında bir numaralı sanık olarak örgüt liderliği ile suçlanan ve geçen günlerde tahliye edilen emekli Orgeneral Hurşit Tolon, bugün Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya katılarak savunma yaptı. Bağımsız yargıya olan inancını kaybettiğini ifade eden emekli Orgeneral Hurşit Tolon, şöyle konuştu:

HUKUKUN SUİKASTINA KURBAN GİDECEĞİM AKLIMA GELMEZDİ

“Ben buraya iddia makamının üzerime atmış olduğu asılsız suçlamalara savunma yapmak için gelmedim. Tahliye olduktan sonra burada olma nedenim; Zirve Yayınevi katliamının hiçbir aşamasında en küçük ilgimin olmadığını ve olmayacağını kamuoyuna duyurmaktır. Mustafa Kemal Atatürk’ün ocağında bu işe ilk gönül verdiğim zaman, ‘Bir kurşunla şehit olacağım ya da düşman kuvvetlerine esir düşebileceğim’ aklıma gelirdi. Ama hukuk suikastına kurban gideceğim aklıma bile gelmezdi."

TSK İTİBARSIZLAŞTIRILMAYA ÇALIŞILIYOR

Tahliye edilmesi ile ilgili de konuşan Tolon, adaletin geçte olsa tecelli ettiğini ifade ederek Zirve Yayınevi’ndeki sanıkların hiçbirini tanımadığını söyledi. Sanıklarla doğrudan ya da dolaylı olara hiçbir görüşmesinin olmadığını savunan Tolon, “İlker Çınar denilen şahsın bugüne kadar vermiş olduğu çelişkilerle dolu iddialarına itibar edilmesi çok acı" dedi. Yapılanların Türk Silahlı Kuvvetlerini, itibarsızlaştırmak için yapıldığını belirten Tolon, “Türk Silahlı Kuvvetlerine kurulan bu kumpasta, Zirve Yayınevi katakullisi olarak ortaya atılan bir olayla mağdur edilmiş durumdayım" şeklinde konuştu.

TEK HEDEF TSK

Zirve Yayınevi Davasında gerçek hedefin kendisi olmadığını da savunan Orgeneral Hurşit Tolon, tek hedefin Türk Silahlı Kuvvetler olduğunu belirtti. Kendisi üzerinden Türk Silahlı Kuvvetleri’nin hedef alındığını ifade eden Tolon, “Başbakan ‘orduya kumpas kuruldu’ söylemini defalarca dile getirmedi mi? Hayatım boyunca hiçbir yasa dışı olayda bulunmadım. Bu olayda anılacağıma hayatımın sona ermesini tercih ederdim. Şimdi dimdik ayaktaysam suçlu olmadığıma olan inancımdır" ifadelerini kullandı.