BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,69
ALTIN 2.526,94
HABER /  GÜNCEL

Tek fark orada tazminat var

Kızları doktor ihmalinden öldü. Tek fark var bizle; onlar yüklü tazminat ödüyorlar.

Abone ol

İNTERNETHABER

Yaklaşık üç yıl önce Jenna Lester'ın ailesi, fenalaşan kızlarını hastaneye götürdüler. Ama İngiliz Ulusal Sağlık Servisine bağlı hastane önemli değil diyerek eve gönderdi kızı.

Ailesi, kızlarının iki ay boyunca devam eden baş ağrıları, baygınlık ve kusma gibi şikayetleri olduğunu söylediler. Ama doktorlar, karnında bir enfeksiyon olduğunu söyleyip Jenna'yı geri gönderdi. Doktorların bu ihmalkar tavrından bir hafta sonra, beyin kanamasından öldü Jenna.

Bu gün ise, yaklaşık üç yıldır süren bu ihmal davası sonuçlandı. Ulusan Sağlık Servisi (NHS), 'doktorlar, Jenna Lester'ın beyin taramasını zamanında yapsaydı, kız hala yaşıyor olabilirdi' yargısına vardı ve aileye 10 bin sterlin (22,460 YTL) tazminat ödemeye karar verdi.

Gittiği lisede hem dersleri çok iyi olan hem de okulun en sportmen kızı seçilen 16 yaşındaki Jenna'yı banyoda baygın bulup hastaneye kaldırdıklarında ailesi çok endişeliydi.

Son dönemlerde sürekli bayılmaya başlayan ve sık sık kusan kızlarının beyninde bir sorun olduğundan emindiler. Hele bir de banyo da baygın bulduklarında kafasını bir yere çarpmış olabileceğini de doktorlara söylemişlerdi. Ama basit bir beyin taramasından kaçınmıştı doktorlar.

Enfeksiyondur diye eve gönderdikleri kız beş gün sonra ciddi bir bilinç kaybı yaşayınca, doktorlar bu kez taramayı gerçekleştirmiş ve Jenna'nın beyninde  kan pıhtısına rastlanmıştı. Londra'daki bir hastaneye transfer edilen Jenna, ameliyat edilmişti ancak beyni artık dayanacak durumda değildi. Ameliyattan iki gün sonra öldü.

Jenna'nın 42 yaşındaki babası Mark ve 40 yaşındaki annesi Sonia, "bu kadar uzun da sürmüş olsa hatalarını kabul ettiler, ancak ne verdikleri para ne de kabul edişleri kızımızı geri getirmeyecek" şeklinde konuştular.