BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,97
ALTIN 2.325,34
HABER /  DÜNYA

Tek derdi röportaj yapmakmış (!)

Adana’da borcunu ödemediği için Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında kamu görevi verilen bir şahıs, köprüye çıkarak intihar etmek istedi. ...

Abone ol

Adana’da borcunu ödemediği için Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında kamu görevi verilen bir şahıs, köprüye çıkarak intihar etmek istedi. Polisin yarım saatte ikna edemediği şahıs, gazeteciler ile röportaj yapınca intihardan vazgeçti.
Edinilen bilgiye göre olay, Seyhan Nehri üzerindeki Girne Köprüsü’nde meydana geldi. Klima alan bir arkadaşına kefil olan Mahir Babaer (45), arkadaşının borcunu ödememesi nedeniyle alacaklı tarafından mahkemeye verildi. Kağıt toplayarak geçimini sağlayan Babaer’e 3 bin TL borcu ödemediği için Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında 3 ay günde 4 saat kamu görevi verildi. Karara tepki gösteren Babaer, köprüye çıkarak intihar etmek istedi. Elinde bıçak bulunan ve köprünün korkuluklarının arkasına geçen Babaer’i olay yerine gelen polis yarım saat ikna etmeye çalıştı. Bir türlü ikna olmayan Mahir Babaer, gazeteciler ile röportaj yaparsa intihardan vazgeçeceğini söyledi. Gazetecileri çağıran polis, Babaer ile röportaja izin verdi. Elindeki belgeleri göstererek karara tepki gösteren Babaer, giyecek bir çorabı bile yokken borcu ödeyemeyeceğini söyledi. Mahir Babaer, borcunu ödeyemediği için eşinin bile kendisini bırakıp gittiğini belirterek, “Bir arkadaşıma kefil oldum. Suç işledim, tamam. O da ödemedi. Bunu ödeyeceğim, ufak ufak ödüyorum. Bana niye denetimli serbestlik veriliyor. 4 saat kamu idaresinde çalışıyorum. Benim eşim, çocuğum ne yiyecek? Kağıt toplayamıyorum, 4 saat kamu görevinde çalışıyorum. Anneme de bakıyorum. Annemin geliri yok” dedi.
Bunalıma giren şahsın düşmesinden endişelenen polis ekipleri, Babaer’e sık sık korkulukları tutması konusunda uyarılarda bulundu. Röportajın ardından intihardan vazgeçen Babaer, bıçağı polis ekiplerine vererek köprünün üzerine çıktı. Polis ekiplerine sarılan ve teşekkür eden Babaer, “Polisler olmasa ben kendimi atacaktım” diye konuştu.
Mahir Babaer, daha sonra kıyafeti giydirilerek 5 Ocak Polis Merkezi’ne götürüldü.
(İHA)