BIST 9.780
DOLAR 32,57
EURO 34,94
ALTIN 2.431,97
HABER /  GÜNCEL

Tek başına darbecilere meydan okudu

Ankara'da elindeki Türk bayrağıyla, tam teçhizatlı darbeci askerlerin önünde duran vatandaşın yeni görüntüleri ortaya çıktı. İşte 15 Temmuz'un cesur yüreklerinden sadece bir tanesinin darbeye karşı dik duruşu;

Abone ol

ANKARA'da 15 Temmuz gecesi FETÖ mensubu askerlerin karşısına bayrağı ile tek başına dikilen vatandaşın yeni görüntüleri ortaya çıktı. MOBESE kamerasınca çekilmiş ve yeni yayınlanan görüntüde vatandaşın elindeki Türk bayrağı ile darbecilere tek başına direndiği anlar daha net görülüyor.

15 Temmuz gecesi elindeki Türk bayrağı ile darbecilere tek başına direnen ve kısa sürelide olsa onları engellemeyi başaran vatandaşa ait yeni görüntüler ortaya çıktı.

MOBESE sistemince değişik bir açıdan kaydedilen, daha net görüntülerde, darbe girişimin ilk saatlerinde Çankaya Caddesi Atatürk bulvarı kavşağı üzerinde ilerleyen ve üzerinde tam teçhizatlı darbeci askerlerin bulunduğu 5 adet ZPT' yi gören ve elinde Türk bayrağı olan vatandaş bir anda elindeki bayrağı sallayarak tek başına ZPT lerin önüne dikiliyor.

PALETLERİN ÖNÜNE YATTI

Bir an için şaşıran ve ne yapacaklarını bilemeyen darbecilere zırhlı aracı vatandaşın üzerine sürerek korkutmaya çalışsalarda sonuç alamıyorlar. Zırhlı aracın paletleri önüne yatan vatandaş darbecileri engelleyerek durdurmayı başarıyor. Zıhlı aracın önüne sürekli atlayarak manevra yapmasını engelleyen vatandaş kısa sürelide olsa darbecilerin geçişlerini engellemeyi başarıyor.

Kararlı vatandaş ile bu şekilde baş edemeyeceklerini anlayan darbeci askerlerden biri araçtan inerek, önce vatandaşı çekilmesi yönünde ikna etmeye çalışıyor. Vatandaşı ikna edemeyeceğini anlayan darbeci asker bu defa zor kullanarak vatandaşı ZPT'nin önünden uzaklaştırıyor.

DARBECİLER TARTAKLADI

Darbeciler tarafından tartaklanarak yoldan uzaklaştırlan vatandaşın akibetinin ne olduğu bilinmezken, darbecilere ait zırhlı araç konvoyu ilerlemesini sürdürüyor.

15 Temmuz gecesi halkın iradesi karşısında ezilen darbecilerin caresizliği ve acımasızlığı görüntülerde bir kez daha göze çarpıyor.