BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.311,51
HABER /  DÜNYA

Tek amacı Manş Denizi’ni yüzerek tarih yazmak

Tek kollu milli sporcu Kemal Özdemir, 20 bin dolar sağlanırsa dünyada ilk kez Manş Denizi’ni yüzerek geçen tek engelli Türk sporcusu olacak....

Abone ol

Tek kollu milli sporcu Kemal Özdemir, 20 bin dolar sağlanırsa dünyada ilk kez Manş Denizi’ni yüzerek geçen tek engelli Türk sporcusu olacak.
Tek kollu milli sporcu Kemal Özdemir, yüzücülerin Everest’i olarak bilinen Manş Denizi’ni 2014 yılında engelli kategorisinde geçerek rekor kırmak istediğini açıkladı. Rekor girişimi için gerekli 20 bin dolar sağlanırsa Özdemir, dünyada ilk kez Manş Denizi’ni yüzerek geçen tek engelli Türk sporcusu olacak.
Dokuz yaşında geçirdiği trafik kazası sonucu sol kolunu kaybeden Kemal Özdemir, sosyal sorumluluk projelerini spora adadığı hayatı ile birleştirerek örnek teşkil ediyor. Uluslararası maratonlarda derece yapan ve çeşitli vakıf yararlarına bedelsiz katılım sağlayarak destek veren milli sporcu Özdemir, hedefinde 2014 yılında İngiltere ile Fransa’yı ayıran Manş Denizi’ni geçen ilk engelli Türk sporcu olmak olduğunu söyledi. Bugüne kadar Türk ve yabancı uyruklu sporcuların rekor denemeleri yaptığı ve kiminin derece elde ettiği denizde, engelli kategorisinde ilk kez kulaç atılacağını hatırlatan Özdemir, 20 bin dolar ücreti temin edebildiği takdirde antrenmanlara başlayacağını belirtti.

‘40 SAAT SUYUN İÇİNDE KALACAK’
Hedefini ‘çılgınca’ olarak tanımlayan Özdemir; şöyle konuştu: “Manş Denizi’ni geçmek gibi bir çılgınca fikrim var. Olursa dünyada ilk kez bir engelli sporcu İngiltere’den Fransa’ya yüzecek. 38 km yüzme gerektiren bir çılgın bir proje. İngiltere ve Fransa ile yazışmalarımı yaptım. Yalnız şöyle bir sıkıntı var, 20 bin dolar gibi bir ücret istiyorlar benden. Uluslararası sularda yüzeceğiniz için iki hükümetten onay alınması gerekiyor. Ama bunlar aşılacak inşallah."
Manş Denizi’nin gerçekten zor bir deniz olduğunu anlatan Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü: "Benim tek kolum var. Bu durmadan bir kafes içerisinde 40 saat yüzmek demektir. 40 saat suyun içerisinde kalacağım demektir. Bunların antrenmanları zordur. Çalışmalara ilk olarak havuzda başlayacağım. Çünkü havuzdaki tatlı su olduğu için yoğunluğu daha fazla ve zor bir yüzme oluşturacak benim için. Ancak, daha sonra tuzlu suya girdiğim zaman o yoğun yorgunluk kendini imha etmiş olacak.”
(İHA)