BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 34,97
ALTIN 2.424,03
HABER /  SEÇİM

Tek amaç CHP'ye şok yaşatmak!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi CHP'ye bilinçli bir şekilde şok yaşatmak istemiş! Neden mi?

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çatı aday olarak Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adını açıklaması sonrası CHP'de başlayan deprem sürüyor.

Genel Başkana yönelik en yaygın eleştirisi ise aday isminin son ana kadar tüm partililerden saklanmış olması.

Peki Kılıçdaroğlu neden Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığını partililere son dakikaya kadar söylemedi?

Bu sorunun yanıtını Hürriyet si yazarı bugünkü köşesinden verdi. Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmelerde edindiği izlenimleri yazan Küçükşahin'e göre amaç, "CHP'ye ciddi bir şok yaşatmak."

BİLİNÇLİ YAPILDI

Küçükşahin'in yazısından satırbaşları şöyle:

"...

Anladığım, Kılıçdaroğlu bilerek CHP'ye ciddi bir şok yaşatmak istedi.
30 Mart'ta ilk işaretlerini gördüğümüz bu şok, CHP ile milliyetçi ve muhafazakâr kitleler arasındaki soğuk bağı tamamen koparıp atma amaçlı.
(Sanki Alman sosyal demokratların 2. Dünya Savaşı sonrası muhafazakâr kitlelerle banşma girişimlerine benzerlik var gibi geldi bana.)

Şokun etkisi, ismi herkesten gizlenmesi ile daha yüksek oldu. Ancak Kılıçdaroğlu, buna rağmen yanlış yaptığı kanısında hiç değil. İhsanoğlu'nun siyasal İslam'dan tamamen uzak, laik sistemi savunan/inanan biri olarak örneğin Başbakan Erdoğan ile hiç kıyaslanamayacağını anlatan Kılıçdaroğlu, böylesi kıyaslamaya girişenleri de çok hatalı görüyor.

İKNA TURLARI BAŞLIYOR

Bu bakışı nedeniyle kendisine yakın gördüğü için kırıldığı itirazcı bazı arkadaşlanyla 'ikna görüşmesi' yapmayı dahi planlamıyor. Çünkü, en başta bu arkadaşları olmak üzere, bugün thsanoğlu na itiraz edenlerin, onu tanıdıkça gönül rahatlığı içinde sandık başına gidip oy kullanacaklarına inancı çok güçlü. Sandıktan sonra ne olacağını ise yaşayarak göreceğiz.