BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.428,90
HABER /  GÜNCEL

Tecavüz odasından davullu zurnalı düğüne

Arası bozulan nişanlı çifti tekrar bir araya getirmek isteyen aile bireyleri akıl almaz plan yaparak genç kızla nişanlısını aynı odaya kilitledi. O korkunç olayın ardından araları düzelen çift telli duvaklı düğünle dünya evine girdi

Abone ol

screen-shot-2013-01-18-at-3.31.45-pm.pngTürkiye bu olayı günlerce konuştu. Hocaya götürülmek bahanesiyle evden çıkartılan ve nişanlısı ile aynı odaya kapatılan genç kız iddiaya göre ilişkiye zorlandı. Pencereden kaçarak jandarmaya sığınan kız bir süre sonra ifadesini değiştirdi.

İki gencin Fethiye Nüfus Müdürü Yener Sargıncı tarafından cezaevinde 3 Eylül 2012'de kıyılan nikahla dünya evine girdiği ortaya çıktı. Herkesi şoke eden o olayın detaylarına

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Ağustos ayında anne ve babasının yardımıyla bir odaya kapatıldığı ve nişanlısının tecavüzünden kaçarak kurtulduğunu iddia eden genç kız, 5.5 ay sonra aynı adamla davullu zurnalı düğün yaptı.

İfadesini değiştirdikten sonra tahliye edilen T.G.'yle cezaevinde evlenen genç kız, "Yanlış anlaşılma oldu. Ama şimdi mutluyuz" dedi.

AKIL ALMAZ PLAN

İddialara göre Ö.A. ve bir otelde çalışan T.G., ailelerinin rızasıyla 7 ay önce nişanlandı. Ancak sonra nişanlı çiftin arasına soğukluk girdi. Ayrılmak isteyen Ö.A., kararını nişanlısı T.G. ile annesi S.A. ve babası S.A.'ya anlattı. Karara karşı çıkan Ö.A.'nın anne ve babası, iddiaya göre kızlarına T.G. ile evlenmesi konusunda baskı yaptı. T.G. de nişanlısının ayrılma isteğini babası N.A.'ya anlatarak, yardım istedi. Bunun üzerine bir araya gelen iki ailenin fertleri, çiftin evlenmesi için birlikte hareket etmeye karar verdi.

Aileler, Ö.A.'ya büyü yapılmış olabileceği gerekçesiyle büyünün bozulmasını kararlaştırdı. Bunun üzerine genç kız, büyü bozduğu iddia edilen hocalara götürüldü. Okutup üfleterek büyüyü kaldıracaklarına inanan aileler, Ö.A.'yı ayrılma kararından döndüremedi. Bunun üzerine tekrar bir araya gelen iki ailenin fertleri, akıl almaz bir plan yaptı. Plan Ö.A.'nın anne ve babası tarafından da onaylanınca devreye sokuldu. Hocaya götürmek bahanesiyle 2 Ağutos 2012 günü Fethiye'ye bağlı Bozyer Köyü'ndeki evinden alınan Ö.A., Gökben Köyü'nde, T.G.'nin halası H.C.'nin evine götürüldü. Genç kızı evde T.G.'nin babası ile akrabaları karşıladı. İddiaya göre Ö.A.'ya, T.G. ile evlenip evlenmeyeceğini soran aile bireyleri ‘Hayır' yanıtını alınca, genç kızı evin yatak odasına kilitledi. Daha sonra Ö.A.'nın yanına nişanlısı T.G. girdi. Kapı aile bireyleri tarafından çiftin üzerine kilitlenince genç kız çığlık atarak yardım istedi, ancak sesini kimseye duyuramadı. T.G., iddiaya göre kendisinden ayrılmak isteyen Ö.A.'nın üzerine saldırarak cinsel ilişkiye zorlamaya başladı. Tecavüz girişimi 3 saat boyunca devam etti. Bu sırada T.G.'nin babası ve akrabaları yatak odası kapısında, Ö.A.'nın anne ve babası ise kendi evlerinde ilişkinin tamamlanmasını bekledi. 3 saat sonunda T.G.'nin tüm girişimlerine karşı koyan Ö.A., nişanlısının odadan çıkmasını fırsat bilerek evin penceresinden atladı.

screen-shot-2013-01-18-at-3.31.56-pm.png

JANDARMAYA SIĞINDI

Kaçmaya başlayan Ö.A., yoldan geçen bir minibüse binerek Fethiye Jandarma Karakol Komutanlığı'na ulaşmayı başardı. Genç kızın olayın detaylarını anlatıp şikayetçi olması üzerine soruşturma başlatıldı. Kızın ifadesinin ardından soruşturmayı genişleten Fethiye Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla Ö.A.'nın annesi, babası, ayrılmak istediği nişanlısı T.G. ile 6 yakını gözaltına alındı. Savcılık sorgusunun ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen T.G. ‘cinsel istismar ve saldırı' ve ‘alıkoyma', babası N.G. (58), ağabeyi Y.G. (33) ablası S.G. (35), ablasının eşi H.G. (40), halası H.C. (58), halasının oğlu Ç.C. (34) ile genç kızın annesi S.A. (43) ile babası S.A. (44) ‘tecavüze yardım ve yataklık' suçundan çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Daha sonra bir üst mahkemede tutukluluğuna itiraz eden sanıklardan T.G. dışındaki tamamı serbest bırakıldı.

screen-shot-2013-01-18-at-3.32.02-pm.png

NİKAH CEZAEVİNDE KIYILDI

Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasında ilginç bir gerçek ortaya çıktı. Davada müşteki Ö.A. nişanlısı T.G. ile cezaevinde evlendiğini beyan edince duruşma zabıtlarına da ismi Ö.G olarak geçti. Ö.A.'nın Fethiye Nüfus Müdürlüğü'ne başvurarak cezaevindeki nişanlısı T.G. ile evlenme talebininde bulunduğu öğrenildi. Tüm evlenme işlemleri tamamlanınca iki gencin Fethiye Nüfus Müdürü Yener Sargıncı tarafından cezaevinde 3 Eylül 2012'de kıyılan nikahla dünya evine girdiği ortaya çıktı.

YAKALANMAKTAN KORTUĞUM İÇİN PENCEREDEN ATLADIM

Davada müşteki sıfatıyla dinlenen Ö.G. olay gününü şöyle anlattı: "Bizim nişanlımla aramız gayet iyiydi. Ancak ben hemen evlenmek istemedim. Bir gün teyzesinin evinin anahtarını aldı. İkimiz birlikte eve gittik. Nişanlım ilişkiye girmek istediğini söyledi ama ben olmaz dedim. Dışarıdan bir ses duydum. Kim geliyorsa beni bu vaziyette görmesin düşüncesiyle pencereden dışarı atladım. Nişanlım yanıma geldi. 'Niye atladın?' dedi. Düştüğüm için sinirlenmiştim. Şu an olay nedeniyle şikayetçi olduğum kimse yoktur" dedi. Jandarmadaki ifadesiyle çelişki görülmesi nedeniyle sorulan soruya ise genç kız, "Bana ilişkiye girelim demesi nedeniyle öfkeliydim. Bu öfke ile beyanda bulundum. Biz kendisi ile evlendik. Kapıyı kilitlemedik. Beni zorla tutmaları gibi bir şey olmadı" dedi.

DAMAT TAHLİYE OLDU, DÜĞÜN YAPTILAR

Sanık T.G. de bu ifadenin ardından bir ay önce mahkemece serbest bırakıldı. T.G.'nin tahliye olmasının ardından genç çift, Fethiye Esenköy'de orkestra eşliğinde düğün yaptı.