BIST 9.095
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.325,90
HABER /  GÜNCEL

Tecavüz kurbanına aile infazı

Van'da 15 yaşında tecavüze uğrayan genç kız ağabeyi tarafından öldürüldü

Abone ol

Van'ın Başkale ilçesinde baş ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede hamile olduğu ortaya çıkan ve doğum yapan 15 yaşındaki kızın ağabeyi tarafından öldürüldüğü iddia edildi.

Alınan bilgiye göre, Yeni Mahalle'de B.E. (15), bir hafta önce baş ağrısı şikayetiyle ağabeyi ve yengesiyle birlikte hastaneye gitti. Muayenede B.E'nin 9 aylık hamile olduğu ortaya çıktı. B.E'nin evli olmadığını öğrenen hastane doktoru, ailenin tepki göstereceğini düşünerek genç kızı hastane polisinin gözetiminde müşahede altına aldı.

Hastanede 4 gün önce doğum yapan B.E, önceki gün taburcu edilerek evine gönderildi. B.E, dün akşam ağabeyi Y.E. ile dışarı çıktıktan sonra sokakta silahla vurularak öldürülmüş bulundu. Yetkililer, olayın ardından Y.E'nin eve dönmediğini ve arandığını bildirdiler. Savcılığın incelemesinden sonra B.E'nin cesedi otopsi için Diyarbakır Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

B.E'nin annesi S.E, gazetecilerin soruları üzerine, kızının 9 ay önce tecavüze uğradığını ve bunu kendilerinden gizlediğini, son olarak baş ağrısı şikayetiyle hastaneye gittiğini söyledi. Hastanede bir erkek bebek dünyaya getiren kızının doğumdan iki gün sonra taburcu edildiğini anlatan S.E, şöyle konuştu: ''Dün akşam oğlum, kızım B.E'ye 'hadi gel biraz dışarıda dolaşalım' dedi. Tam dışarıya çıkacakları sırada kızım ve oğluma 'nereye gideceksiniz' dedim. Kızım da bana 'Anne biz ağabeyimle biraz dışarıda dolaşacağız, hemen geleceğiz' dedi. Evden çıktıktan sonra dışardan silah sesleri gelmeye başladı. Silah seslerinin gelmesiyle kızımı ölü olarak buldum.''