BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.509,78
HABER /  GÜNCEL

Tecavüz edilip öldürülen Cansu'nun son görüntüsü!

Muğla'nın Ortaca ilçesinde kanalda cesedi bulunan Cansu Kaya’nın, ölümünden birkaç saat önce iş yerinden çıkarken görüldüğü belirlendi.

Abone ol

Ölümü ile Türkiye'yi yasa boğan Cansu Kaya'nın ölmeden önceki son görüntüleri ortaya çıktı.

Ortaca ilçesi Dalyan Mahallesi'nde geçtiğimiz günlerde kendisinden haber alınamayan ve üç gün sonra kanalda cesedi bulunan Cansu Kaya’nın (18) vahşice katledilmesiyle ilgili yürütülen soruşturma derinliğini koruyor.

Kaya için oluşturulan özel ekip, genç kızın irtibatta olduğu kişi, kişiler, mekan ve kurumlara ilişkin detaylı incelemelerini sürdürürken, genç kızın ölümünden birkaç saat önce iş yerinden ayrılırken güvenlik kamerasındaki görüntüsünün fotoğrafı ortaya çıktı. Fotoğrafta Kaya'nın, mesaisinin bitmesinin ardından üzerinde arkadaşına ait kıyafetlerle çalıştığı mekandan ayrıldığı görüldü. Fotoğrafta ayrıca genç kızın mekandan çıkmadan önce elinde cep telefonunun bulunduğu görüldü.

screen-shot-2015-06-24-at-1.39.13-pm.png
ÖLMEDEN ÖNCE NELER YAPTI?

Kaya’nın ortaokul yıllarından bu yana görüştüğü ve Dalyan’da birlikte çalıştığı arkadaşı Öznur G., yaşanan olayla ilgili üzüntü duyduğunu belirtti. Ekipler tarafından dört kez ifadesine başvurulduğunu söyleyen Öznur G., "Cansu ile ortaokul yıllarından bu yana arkadaşız. Olayın olduğu gün benim kaldığım aparta geldi. Duş aldı ve yanında kıyafetleri olmadığı için benim kıyafetlerimden giyindi. Saçlarını yaptıktan sonra da ayrıldı. Daha sonra olay gecesi saat 00.00 ile 00.30 arası telefonla görüştük. Kendisi bana çalıştığı yerde müşteri sayısının fazla olduğunu ve henüz işinin bitmediğini söyledi. Ben de bunun üzerine, ‘o zaman senin yanına yardıma geleyim, birlikte çıkarız' dedim. Ben iş yerine gittikten sonra Cansu’nun iş yerinden ayrıldığını öğrendim. Daha sonra da kendisi ile görüşmedik” dedi.

DEMİRTAŞ VE AK PARTİ'Lİ VEKİLLERDEN BAŞ SAĞLIĞI

Kızının ölümünden sonra güçlükle ayakta duran acılı baba Osman Kaya, yakınlarının desteği ile moral bulduğunu söyledi. Osman Kaya, Türkiye’nin dört bir yanından destek telefonları aldıklarını ifade ederek, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve AK Parti'li bazı milletvekillerinin kendisini arayarak taziye dileklerini ilettiğini söyledi.

KAYA’NIN ABLASI 2 KEZ İFADE VERDİ

Cansu Kaya’nın baba ocağında sessizlik hakimiyetini koruyor. Anne olayın bir an önce aydınlanmasını isterken, genç kızın ablası ise yaşananlara adeta ateş püskürdü. Olayla ilgili olarak iki kez ifadesine başvurulan abla Burcu Kaya, kız kardeşinin hayat dolu ve aynı zamanda çok cesaretli olduğunu söyledi. Olayla ilgili sorumlu ya da sorumluların bir an önce hak ettiği cezayı bulmalarını istediğini söyleyen abla Burcu Kaya, “Benim kardeşime yazık ettiler. Biz bayanlar her zaman her şeye karşı iyi niyet ile yaklaşırız. Kadın her zaman iyi niyetle yaklaşır. Ancak Türkiye’de aileler biraz kızlarına söylediği kadar erkek evlatlarına da, 'gece bu saate kadar neredeydin' diye sorabilmeli. Biz bu saatten sonra zaten burada yaşayamayız. Ortaca’ya taşınmayı düşünüyoruz ama bunu da zaman belirler” diye konuştu.

PATRONLARI NE DEDİ?

İlçeye bağlı Mergenli köyünde kahvehane işleten babası Osman Kaya’ya bir süre yardım ettiği, ancak daha sonra üniversite okumak istediği için Dalyan’da iki ayrı kafe ve restoranda garsonluk yaparak geçimini sağladığı öğrenilen genç kızın, isimlerinin açıklanmasını istemeyen patronları da yaşanan olay karşısında şoke olduklarını belirttiler. Mayıs ayından bu yana Dalyan’da yaklaşık 20 gün kafede çalışan, ancak yoğun iş temposu nedeniyle uykusuzluk problemleri yaşadığı için işten ayrılmak zorunda kalan Kaya’nın ölümünden yalnızca iki gün önce cesedinin bulunduğu kanalın karşısındaki restoranda 2 gündür çalıştığı öğrenildi.

“CANSU’NUN BANA İLGİSİ VARDI”

Kaya’nın eski erkek arkadaşı olduğu iddia edilen ve Ortaca’da turizm şirketi bulunan, aynı zamanda Ortaca Belediye Spor Kompleksinde sözleşmeli olarak çalışan, ancak yaşanan olaylara bağlı olarak sözleşmesi feshedilen 27 yaşındaki voleybol hocası U.D. ise olay günü genç kızı gece aradığını belirterek, aralarında geçen konuşmayı şu sözlerle anlattı:

"Cansu Kaya’nın ablası benim şirketimde muhasebeci olarak çalışıyor. Kaya ile o şekilde tanıştım. Ancak benim kendisine bugüne kadar herhangi bir gönül ilişkisi olduğunu ifade edecek herhangi bir sözcük kullanmadım. Ona 'seni seviyorum' ya da 'aşkım' diye hiç hitap etmedim. Kaya’nın bana ilgisi vardı. Olay gecesi kendisini aradım ve yanına gelemeyeceğimi söyledim. Daha sonra da bir daha görüşmedik. Benim zaten olayla ilgili bağlantımın olmadığına, olay günü nerede olduğuma ait tüm görüntü kayıtları jandarmaya verildi. Ancak Cansu geçmişin sorunları ile geleceğin engellemesini yaşadı.”

Öte yandan, Erkenler Sokak'ta bulunan ve Kaya’nın konakladığı iddia edilen dört katlı apartın tabelasının söküldüğü ve apartta kimselerin bulunmadığı gözlendi