BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.433,94
HABER /  GÜNCEL

Silah zoruyla tecavüz etti

Samsun'da bir köy muhtarı silah zoruyka 30 yaşındaki kadına minibüste tecavüz etti

Abone ol

Samsun'un Canik İlçesi'nde köy muhtarı 40 yaşındaki S.K., 30 yaşındaki C.Ö.'ye silah tehdidiyle minibüste tecavüz ettiği iddiasıyla yargılandığı mahkemede, hakkında 40 yıla kadar hapis cezası istendi.

İlkadım İlçesi Kadıköy Mahallesi'nde oturan 3 çocuk annesi C.Ö., eşini kaybettikten sonra 2 yıl önce Canik İlçesi Gölalan Köyü muhtarı evli ve 1 çocuk babası olan S.K. ile tanışıp gönül ilişkisi yaşamaya başladı. Geçen Ağustos ayında muhtar S.K., gece yarısı minibüsüyle eve giderken C.Ö. ile 19 yaşındaki kız arkadaşı H.İ.'yi sokakta gördü. İddialara göre iki kadını zorla minibüse bindirdikten sonra boş bir alana götüren muhtar, burada C.Ö. ile konuşmaya başladı. H.İ.'nin minibüsten inip uzaklaşması üzerine de muhtar ruhsatlı tabancasıyla tehdit ettiği C.Ö.'ye tecavüz etti. Ardından da genç kadın ile arkadaşını evlerine bırakıp gitti.

C.Ö.'nün şikayeti üzerine gözaltına alınan ve çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilen S.K, yaklaşık 3 ay cezaevinde kaldıktan sonra, yöneltilen suç vasfının değişme olasılığı dikkate alınarak tahliye edildi.

S.K. hakkında 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde cinsel istismar ve hürriyetten yoksun bırakma suçlarından dava açıldı. Duruşmada suçlamaları kabul etmeyen muhtar S.K., genç kadın ile 2 yıldır gönül ilişkisi olduğunu söyledi. C.Ö ile kendi rızasıyla ilişkiye girdiğini iddia eden S.K., "Kimseyi zorla minibüse bindirmedim. Gece geç saatte onları görünce biraz kızdım sadece. H.İ. dışarda beklerken biz onunla konuşuyorduk. Sonra onun da rızasıyla arka koltukta ilişkiye girdik. Benden 5 altın bilezik, köyde tarla ve minibüsün ruhsatını onun üzerine yapmamı istedi. Ben de kabul etmeyince bu iftirayı attı" diye konuştu.

Duruşmaya katılan C.Ö ise, daha önceki ifadesini değiştirerek muhtardan hiçbir şey istemediğini söyledi. Arkadaşıyla birlikte minibüse kendi rızalarıyla bindiklerini belirten genç kadın, "H.İ dışarda beklerken kendi rızamla onunla ilişkiye girdim. Sadece bana iki tokat atmıştı. Bu yüzden ona kızarak şikayetçi oldum" diye konuşarak şikayetçi olmadığını dile getirdi. H.İ. de daha önceki ifadelerini değiştirerek sanıktan şikayetçi olmadığını söyledi.

Cumhuriyet savcısı ise, iki kadının olayın soruşturma aşamasındaki samimi ifadeleri dikkate alarak sanığın, C.Ö. ile H.İ'yi silahla tehdit ederek kaçırdığını; zorla hürriyetlerinden yoksun bıraktığını, daha sonra da silah zoruyla C.Ö. ile cinsel ilişkiye girdiğini belirtti. Savcı, muhtar S.K.'nın cinsel istismar ve hürriyetten yoksun bırakma suçlarından toplam 40 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Mahkeme, sanığa ve avukatına son savunmalarını hazırlamaları için süre verip duruşmayı erteledi

ÖFKELİ KOCA DEHŞET SAÇTI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Eşi ve amcasının oğlu arasında ilişki yaşandığından şüphelenen koca, evde tartışmaya başladığı eşini av tüfeği ile yaraladı. Öfkesi dinmeyen koca, yakında oturan amcasının oğlunu aynı tüfekle öldürdü.

Ümraniye Dumlupınar Mahallesi Kayacan Sokak 14 numarada saat 22.30 sıralarında meydana gelen olay iddialara göre şöyle gelişti; İnşaat işçisi 27 yaşındaki Mehmet Ç. 15 günlüğüne gittiği memleketi Ağrı'dan bir kaç gün önce döndü. 2 çocuk babası Mehmet Ç., eşi Hanım Ç. (38) ile birlikte amcasının oğlu Ahmet Ç.'nin evine misafirliğe gitti.

Misafirlik dönüşü evlerinde amcasının oğlu ile eşi arasında ilişki olduğundan şüphelenen Mehmet Ç. eşine bağırmaya başladı. Çift arasında çıkan tartışma sırasında Mehmet Ç. odada duran ruhsatsız av tüfeği ile karısını kasığından yaraladı.

Hızla evden çıkan Mehmet Ç. elindeki tüfekle yaklaşık 400 metre uzaklıktaki Ahmet Ç.'nin evine gitti. Bir süre Ahmet Ç. ile de tartışan Mehmet Ç. tüfekle Ahmet Ç.'yi de vurup tekrar evine döndü. İhbar üzerine olay yerine gelen Ümraniye Önleyici Hizmetler Büro Amirliği'ne bağlı polis ekiplerini gören Mehmet Ç. havaya bir el ateş açtı. Polis ekiplerinin baskınıyla evin içinde etkisiz hale getiren Mehmet Ç., av tüfeği ile birlikte yakalandı. Mehmet Ç. Ümraniye Asayiş Büro Amirliğine götürüldü. Ahmet Ç.'nin evine gelen sağlık ekipleri, hayatını kaybettiğini belirledi. Polisin yaptığı incelemelerin ardından Ahmet Ç.'nin cesedi Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Kasığından yaralanan Hanım Ç. de Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Mehmet Ç.'nin suçunu kabul ettiği öğrenilirken, hastanede ameliyata alınan Hanım Ç,'in hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. Komşulardan biri ise silah sesinden sonra dışarı çıktığını ve Mehmet Ç.'nin kaçtığını gördüğünü söyledi. Olayla ilgili açılan soruşturma devam ediyor

KIZLARININ GÖZÜ ÖNÜNDE...

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

İzmir'in Eşrefpaşa semtinde, A.G., 6 ay önce boşandığı ve barışmak istediği eşi Sabahat Gezer'i, telefonda sevgilisiyle şifreli konuştuğu iddiasıyla, 4 yaşındaki kızının gözü önünde sokakta boğazına bıçak saplayarak öldürdü. Cinayetin ardından A.G., kızıyla birlikte karakola giderek teslim oldu.

Olay, bugün saat 14.00 sıralarında, Eşrefpaşa semti Atilla Spor Tesisleri yanında meydana geldi. Ayakkabıcılık yapan 32 yaşındaki A.G., geçen ağustos ayında 2 çocuk annesi 33 yaşındaki Sabahat Gezer'den boşandı. Boşanmanın ardından A.G., sık sık çocuklarından dolayı bir araya geldiği eski eşine barışma teklifinde bulundu. Her seferinde eşinin isteğini kabul etmeyen Sabahat Gezer, bugün öğle saatinde eski kocasıyla tekrar bir araya geldikten sonra, 7 yaşındaki oğlunu birlikte okuluna bıraktı.

TELEFON GELİNCİ DELİYE DÖNDÜ

Sabahat Gezer, daha sonra da eski eşi A.G. ve 4 yaşındaki kızıyla yakındaki parka gitti. Burada bir kez daha barışma teklifinde bulunan A.G., eski eşi Sabahat Gezer'in çalan cep telefonundan sevgilisiyle şifreli konuştuğu gerekçesiyle tartışmaya başladı. Tartışma sırasında sinirlenen A.G., yanında bulunan ekmek bıçağını Sabahat Gezer'in boğazına sapladı. Kızının gözü önünde kanlar içerisinde yere yığılan Sabahat Gezer olay yerinde hayatını kaybetti. Eski eşinin öldüğünü anlayan A.G., daha sonra olayda kullandığı bıçağı Gezer'in cesedinin yanına bırakıp kızını yanına alarak yakındaki Eşrefpaşa Polis Karakolu'na teslim oldu.

BIÇAĞI YENİ ALDI

Olayın ardından A.G.'nin gösterdiği olay yerine giden polis ekipleri inceleme başlattı. A.G.'nin yeni aldığı, üzerinde etiketi bile duran ekmek bıçağını Sabahat Gezer'in boğazına sapladığı belirlendi. Cinayet zanlısı koca A.G., olaydan sonra verdiği ilk ifadede, eşinin telefondan şifreli olarak sevgilisiyle konuştuğunu düşünerek sinirlendiğini ve cinayeti gerçekleştirdiğini söylediği öğrenildi. Gezer'in yanındaki kızı, çocuk büro amirliğine götürüldü. Sabahat Gezer'in cesedi, nöbetci savcının incelemesinin ardından Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

KORKUDAN TÜM MAHALLE EVE KAPANDI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

3 yaşlı çift polisten koruma istedi. Mahalle sakinleri "Gece dışarı çıkmıyoruz. Çocuklar sokakta oynamıyor" dedi. ...

İzmir'de, anneanne ve dedesini öldürdüğü iddiasıyla, 15 aydır iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle tutuklu yargılanan 29 yaşındaki Yunus G. tahliye oldu. Cinayeti, Yunus G'nin işlediğini iddia eden Cengiz Topel Mahallesi sakinleri korkudan evlerine kapandı. Mahalle sakinleri gece dışarı çıkmadıklarını çünkü çok korktuklarını söyledi. Polis yetkilileri de aynı mahallede oturan 3 yaşlı çiftin, korunma talebinde bulunduğunu belirtti.

OLAY YERİNDE DNA'SI VARDI

Bugün'ün haberine göre 14 Ekim 2010'da Kazım ve İsmet Kaçmaz çiftinin baston ve sandalyeyle dövülerek öldürüldüğü belirlendi. 50 kişilik özel ekip oluşturan polis, 800 kişinin ifadesine başvurdu. Tüm ipuçlarını değerlendiren cinayet büro dedektifleri, evde bulunan zeytin çekirdeği sayesinde katilin izine ulaştı. Polis Kaçmaz ailesinin yakınları ve komşularından DNA örneği aldı. Zeytin çekirdeğindeki tükürük torun Yunus G. ile uydu. Tutuklanan zanlı olay günü işyerinde olduğunu ve cinayetin anneanesiyle yaptığı kahvaltı sonrası işlenmiş olabileceğini söyledi.

ÇOK TEDİRGİNİZ

15 aydır tutuklu bulunan Y.G geçen hafta yapılan son duruşmada delil yetersizliğinden beraat etti. Yunus G'nin serbest kalması olayın yaşandığı mahalle sakinleri ve yakınlarını endişeye düşürdü. Cinayeti, torunun işlediğini iddia eden Cengiz Topel Mahallesi sakinleri ölüm korkusuyla hava karardıktan sonra dışarı çıkmıyor. Bir mahalle sakini "Çocuklarımızı okul saatleri dışında dışarı çıkarmıyoruz. O kişinin sokağımızda olması bizi tedirgin ediyor" dedi. Emniyet yetkilileri ise aynı mahallede oturan 3 yaşlı çiftin, korunma talebinde bulunduğunu belirtti.

DOSYA YENİDEN AÇILDI

Yunus G'nin tahliyesinin ardından polis yeni şahit ve deliller bulmak için çalışma başlatttı. Ekipler aralarında yaşlı çiftin çocukları ve torunlarının da bulunduğu 800 kişiyi yeniden sorgulamaya hazırlanıyor.