BIST 9.087
DOLAR 32,39
EURO 35,06
ALTIN 2.326,79
HABER /  EKONOMİ

TEB'den 290 milyon liralık kar

2014 yılının ilk yarısında TEB'in karı vergi öncesi 369 milyon lira, vergi sonrası karı ise 290 milyon lira olarak gerçekleşti

Abone ol

Türkiye Ekonomi Bankası'nın (TEB) vergi sonrası kârı 290 milyon lira oldu.

TEB açıklamasına göre bankanın, 30 Haziran 2014 tarihli mali tabloları Borsa İstanbul'da yayınlandı. 2014 yılının ilk yarısında TEB'in karı vergi öncesi 369 milyon lira, vergi sonrası kârı ise 290 milyon lira olarak gerçekleşti.

30 Haziran 2014 tarihi itibariyle TEB'in aktif toplamı yıl başından itibaren yüzde 9 artarak 58,4 milyar liraya ulaştı. Aynı dönemde toplam mevduat ise yüzde 10 arttı. Sektör ortalamasının üzerinde olan bu artış oranıyla TEB'in toplam mevduatı 37,7 milyar lira oldu. Yılın ilk altı ayında özkaynakları yüzde 4 artarak 5,5 milyar liraya ulaşan TEB'in sermaye yeterlilik rasyosu ise yüzde 13,96 olarak gerçekleşti.

Kredilerin toplam aktifler içerisindeki payı yüzde 71'ler seviyesinde

TEB'in kredilerinin toplam aktifler içerisindeki payı yüzde 71'ler seviyesinde gerçekleşti. Toplam 41,3 milyar liraya ulaşan kredilerin içinde, KOBİ kredilerinin payı ise yüzde 48'e ulaştı. Böylece gayrinakdi kredilerle toplandığında TEB'in ekonomiye desteği 52,7 milyar liraya yükseldi. Aktiflerinin kalitesini her zaman ön planda tutan TEB'in takipteki kredi oranı yüzde 2,5 olarak gerçekleşti.

İnternet ve mobil bankacılık kullanan müşteri sayısı 550 bine yaklaştı

Açıklamaya göre, TEB finansal sonuçlarını güçlendirirken sorumlu bankacılık anlayışıyla tüm paydaşları için değer oluşturmaya devam ediyor. Bankanın, 2014 yılı ikinci çeyrekte internet ve mobil bankacılık kullanan müşteri sayısı 550 bine yaklaştı. TEB'in web sitesi (teb.com.tr), kullanıcı dostu ara yüzü, yeni özellikleri ve ziyaretçilerini daha iyi tanıyan yapısıyla yenilendi.

Yenilenen site, sektörde ilk defa işitme engelli kullanıcılar için devreye alınan işaret dili anlatımlı ürün videolarının yanı sıra görme engelli kullanıcılar için sesli güvenlik kodu gibi özellikleriyle işlemlerin kolayca gerçekleştirilmesini sağlıyor.

TEB Çocuk, 650 bin çocuğa ulaştı

TEB'in ailelere daha iyi bir gelecek sağlamak amacıyla başlattığı Finansal Okuryazarlık ve Erişim hareketi "TEB Aile Akademisi" ile TEB, Ekim 2012'den bu yana 140 bin bireye ücretsiz birebir finansal okuryazarlık eğitimi verdi. TEB Aile Akademisi'nin 6-12 yaş çocuklara özel dijital uygulaması TEB Çocuk, açıldığı günden bugüne 650 bin çocuğa ulaştı.

TEB Aile Akademisi kapsamında çocuklara sanat yoluyla temel finans bilgisi kazandırmak amacıyla Mayıs 2014'de TEB Çocuk Tiyatrosu hayata geçirildi. TEB Çocuk Tiyatrosu'nun ilk oyunu "Rüzgar'ın Kumbarası" yedi haftada 5 bin 500 çocuğa ücretsiz ulaştı.

Ekonomist dergisi tarafından hazırlanan "Türkiye'nin En Güçlü 100 Sosyal Markası" araştırmasında 6'ncı sırada yer alan TEB, sosyal medyayı en iyi kullanan markalardan biri oldu.

TEB, Best in Biz Awards 2014 EMEA'da, KOBİ Bankacılığı alanında sunduğu yenilikçi ürün ve hizmetleriyle 3 ödüle birden layık görüldü. "Yılın En Yenilikçi Hizmeti" kategorisinde Girişim Bankacılığı ile Altın Ödül, "Yılın En Yenilikçi Ürünü" kategorisinde Yeni Altın Çağı ürünüyle Gümüş Ödül kazanırken, "Yılın En iyi KOBİ Ürünü" kategorisinde ise Patron Kart ürünüyle Gümüş Ödül aldı.