BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,94
ALTIN 2.438,20
HABER /  GÜNCEL

TBMM'deki kritik toplantı sonrası Gül'den flaş açıklama

Olağanüstü Hal kararının görüşmelerinin sürdüğü TBMM’de önemli bir toplantı yapıldı. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül toplantı sonrası flaş açıklamalarda bulundu.

Abone ol

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Meclis'te bir araya geldi.

Görüşmeye MHP ve HDP temsilcilerinin de katıldığı öğrenildi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül toplantı çıkışı önemli açıklamalarda bulundu. İşte Gül'ün açıklamaları:

GÜLEN CEMAATİNE MENSUP BİRÇOK ASKER VAR

Deşifre olan Gülen cemaatine mensup birçok askerin organize olmasıyla yönetimin ele geçirilmesi ve bir darbe teşebbüsü söz konusu. Her şey akla gelebilirdi ama TBMM'nin planlı bir şekilde bombalanacağı hiç akla gelmezdi. Büyük bir üzüntü içindeyiz, bunu yapanları şiddetle lanetliyoruz. Hak ettikleri cezayı göreceklerdir.

HALKI TANKLARLA EZDİLER

Halkı tanklarla ezdiler. Çok şehitler verildi, bu vesileyle önce bütün cesaretle vatan için canını feda eden askerlerimiz, polislerimiz ve vatandaşlarımıza rahmet diliyorum. Şüphesiz ki suçlular hak ettikleri cezayı göreceklerdir.

TAKDİR EDİLECEK BİR DAVRANIŞ

Bütün siyasi partilerin sağlam bir duruş sergilemesi çok takdir edilecek ve örnek davranışlar olacaktır. Türkiye bu acıları atlatacaktır. Siyasi partiler arasındaki yapıcı diyalog, bütün halkın beklediği bir manzaraydı.

MEMNUNİYETLE GÖRDÜM

Bu TBMM'yi ziyaretimde gördüğümde büyük bir memnuniyet gördüm. Türkiye bunları geride bırakacaktır ve tekrar çok parlak günlere süratli bir şekilde dönecektir.