BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.431,05
HABER /  POLİTİKA

TBMM dışı siyasi partilerde aday sıkıntısı

27 siyasi partinin gireceği 2011 Genel Seçimlerinde, TBMM’de grubu bulunmayan siyasi partiler milletvekilliği aday adaylığı konusunda sıkıntı yaşıyor.

Abone ol

Genel seçimlerde milletvekili aday adaylığı için, İktidar ve Anamuhalefet partisi ardı ardına kamuoyunun dikkatini çeken isimleri açıklarken, meclis dışında kalan partilerde aday sıkıntısı yaşanıyor. Edinilen bilgilere göre, Bu yıl seçimlere tek başına girecek olan DSP’de, henüz seçmeni harekete geçirecek aday olmaması parti yönetimini sıkıntıya soktu. DSP Lideri Masum Türker, Ergenekon tutukluları Prof. Dr. Mehmet Haberal, gazeteciler Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan ile Doğu Perinçek’e DSP’den aday olmaları konusunda teklif götürmüştü ancak, Haberal, Balbay ve Özkan CHP’yi tercih etti.

Milletvekilliği aday adaylığı için son başvuru tarihi 28 Mart Pazartesi olan DSP’de milletvekilliği aday adaylığı için başvuran kişi sayısı ise 600-700 aralığında seyrediyor. DSP’de milletvekilliği başvuru ödentisi 500 TL iken, kadın adaylardan ve 25 yaşa kadar olan gençlerden ise ücret talep edilmiyor.

Eski bakanlardan Hikmet Sami Türk DSP’nin milletvekili adayları arasında yer alıyor.

-MERKEZ SAĞ BEKLEMEDE

İttifak çalışmaları ile gündeme gelen merkez sağ partiler de şu ana kadar beklenen ilgiyi görmedi. Yetkililer, kamuoyunun ittifaka kilitlendiğini belirtirken, ittifakın sonuçlanması halinde ilginin artacağı görüşünü taşıyor.

Demokrat Parti(DP) milletvekilliği aday adaylığı için son başvuru tarihini ay sonuna kadar çekti. Buna karşın DP’de milletvekilliği aday adaylığı için başvuranları ağırlı olarak il ve ilçe teşkilatlarından gelen isimler oluşturuyor. DP’de erkek adaylardan bin TL talep edilirken, kadın adaylar ile 30 yaş dahil gençler ve özürlülerden ücret alınmıyor.

Milletvekilliği aday adaylığı için başvuru süresini 25 Mart’a kadar uzatan Saadet Partisi’nde(SP) de süre bugün doluyor. Erkek adaylardan bin TL, kadın adaylardan 500 TL başvuru ödentisi alan SP de başvuruların neredeyse tamamını parti teşkilatlarından gelen isimler oluşturuyor.

Türkiye Partisi(TP) ve HAS Parti’de de başvurular bugün saat 17.00 itibariyle sona eriyor. TP Genel Başkanı Abdüllatif Şener doğum yeri Sivas’tan aday olurken, seçimin iddialı isimlerinden Numan Kurtulmuş’un Genel Başkanı olduğu Has Parti’de genel merkeze başvurusunu yapan milletvekili aday adaylarının ise 200 kişide kaldığı belirtiliyor.