BIST 9.525
DOLAR 32,62
EURO 34,75
ALTIN 2.502,12
HABER /  GÜNCEL

TBMM Başkanı Çiçek'ten Başkan Şahin'e ziyaret

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i makamında ziyaret etti.

Abone ol

Şahin, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, 13 yıllık siyasi hayatında kendisine yol gösteren ve ışık tutan Çiçek’e teşekkür etti.

Siyasetin büyük bir tecrübe olduğunu ifade eden Şahin, şunları söyledi: “Çözüm üretme, adam kazanma sanatı olduğunu biz siz büyüklerimizden öğrendik. 13 aydan beri de yerel yönetimin başı olarak şehrin kalkınmasında büyük bir gayret gösteriyoruz. Allah’ın izniyle görevimizi bitirdiğimiz zaman da Asım (Güzelbey) başkandan aldığımız şehri daha ileriye taşıyıp bunun bir hizmet yarışı, bayrak yarışı olma bilinciyle bu çalışmalara devam edeceğiz. Sizden güç alıyoruz, enerji alıyoruz. Bu konuda bize verdiğiniz bütün destekten dolayı teşekkür ediyorum.”

Çiçek de Şahin’i başkan seçildikten sonra ilk defa ziyaret ettiğini hatırlatarak, görevinde başarılar diledi.

GAZİANTEP’E KADIN ELİ DEĞECEK

Şahin’in hem mecliste hem de hükümette önemli görevler ve çalışmalar yaptığını anlatan Çiçek, açıklamasını şöyle sürdürdü: “İnanıyoruz ki Büyükşehir Belediye Başkanı sıfatıyla da güzel şeyler yaparak, güzel insanlara hizmet vereceksiniz. Antep ülkemizin en önde gelen marka şehirlerinden bir tanesi. Antep’e her gelişimizde buranın bir değişime muhatap olduğunu görüyoruz. Bu iyi yönde bir değişimdir. İnşallah sizin döneminizde de Antep bundan çok daha ileri noktalara gelecektir.”

Nüfusun çok önemli bir kısmının artık şehirlerde yaşadığına vurgu yapan Çiçek, şehirlerde yaşamanın bir ayrıcalık, bir kültür ve bir tarihi değişime tanıklık etmek olduğunu ifade etti.

Gaziantep’in sanayi ve ticaret açısından önemli bir merkez olduğunun altını çizen Çiçek, “Başka şehirlere örnek olmak bakımından Gaziantep’in önemli bir misyonu var. Doğrusunu isterseniz Gaziantep’e şimdiye kadar erkek eli değdi, bundan sonrada ‘kadın eli’ değmiş olacak. Böylelikle ‘iki el bir baş için’ derler. Daha güzel bir Gaziantep’i önümüzdeki dönemde hep birlikte görme imkanımız olacak” dedi.

Cemil Çiçek’in anı defterini imzaladığı ziyaretteki konuşmaların ardından Şahin Çiçek’e sedeften yapılmış Kur’an- Kerim rahlesi hediye ederken, Çiçek de Şahin’e TBMM amblemini taşıyan porselen tabak takdim etti.