BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.495,67
HABER /  DÜNYA

Taziye yemeği 40 kişiyi zehirledi

Adıyaman’ın Gerger ilçesine bağlı Sutepe köyünde taziye yemeği yiyen yaklaşık 40 kişi, zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.<br/>Edinilen bilgi...

Abone ol

Adıyaman’ın Gerger ilçesine bağlı Sutepe köyünde taziye yemeği yiyen yaklaşık 40 kişi, zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.
Edinilen bilgiye göre, Adıyaman’ın Gerger ilçesinde kanser hastalığı nedeniyle hayatını kaybeden Keziban Bayat’ın taziyesine giden yakınları ve köylüler, yedikleri yemekten zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. Kahta, Gerger ve Göçeri’den gelen ambulanslar vatandaşları hastaneye kaldırırken, bazı vatandaşlar da kendi imkanlarıyla hastaneye geldi. Akşam yemeğinde yaşanan olay sonrası gece geç saate kadar ambulanslar zehirlenen köylüleri hastanelere taşıdı. Bazı köylüler Kahta Devlet Hastanesi’ne getirilirken, bazıları ise Göçeri’deki hastaneye götürüldü.
Hastaneye getirilen köylülere serum bağlanırken, İlçe Sağlık Müdürü Selahattin Karataş da akrabalarının zehirlendiğini duyunca hastaneye gelerek bilgi aldı. Sutepe köyünde yaşayan vatandaşların dışında çevre köylerde yaşayan vatandaşların da taziyeye gelerek yemek yedikten sonra köylerine döndükleri ve telefonla zehirlenme olayına karşı bilgilendirildikleri ifade edildi.
Köylüler zehirlenme nedenlerini tam olarak bilemediklerini belirterek, taziyede yemek yediklerini ve karın ağrısı şikayetiyle sağlık kuruluşlarına geldiklerini söyledi.
Zehirlenen vatandaşların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenilirken, zehirlenmelerin sudan mı yoksa yemekten mi kaynaklandığının araştırıldığı ifade edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
(İHA)