BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 35,00
ALTIN 2.325,63
HABER /  POLİTİKA

Taze siyasetçi İbo'dan ilk mesaj!

AK Parti'den milletvekili adaylığı için son dakikaya kadar bekleyen ancak listeye giremeyen Tatlıses, adaylık macerasını anlattı.

Abone ol

Uğradığı silahlı saldırı sonrası İstanbul'da tedavi gördüğü sırada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın aday adaylığı başvurusunu kabul ettiği İbrahim Tatlıses, AK Parti'den aday olamayacağını öğrenince bağımsız adaylık için dakikalarla yarıştı.

Taze siyasetçi olarak ilk mesajını da yayımlayan Tatlıses, hemşerilerinden oy değil, önce dua istedi.

Almanya'da tedavisi devam eden Tatlıses'in AK Parti'den adaylığına neredeyse herkes kesin gözüyle bakıyordu. Ancak AK Parti'nin listelerinin açıklanmasına kısa bir süre kala kulislerden sızan bilgiler Tatlıses'in aday gösterilmediği yönünde oldu. Nitekim resmen açıklanan aday listelerinde de Tatlıses'in ismi yoktu.

Ancak milletvekilliğini kafasına koyan Tatlıses'i bu haber yıldıramadı. Tatlıses, hemen B Planını devreye soktu ve memleketi Şanlıurfa'dan bağımsız aday olmak için gerekli başvurular için harekete geçti. Ancak adaylık başvurusu için saatlerin kalmış olması Tatlıses'in avukatlarını büyük bir yarışın içine soktu.

Tatlıses tedavi gördüğü Murnau Kaza ve Travma kliniğinde menajeri Eyüp Kanat aracılığıyla yaptığı açıklamada yaşanan koşturmacağı bir bir anlattı. 

Mesajında Urfalı hemşehrilerine seslenen Tatlıses şunları söyledi:

"Buradan tüm Urfalı hemşehrilerime sesleniyorum. Nefes aldığım sürece benden dua ve desteklerini hiç eksik etmeyen Urfalı hemşehrilerimden yine aynı şekilde destek ve dualarını bekliyorum. Urfalı İbo." 

DAKİKALARLA YARIŞTI

Öte yandan İbrahim Tatlıses'in Şanlıurfa'dan bağımsız milletvekili adayı olma konusunda adeta dakikalarla yarıştığı ve adaylık müracaatını il seçim kuruluna son anda ilettiği bildirildi.

Tatlıses'in oğlu Ahmet ve menajeri Eyüp Kanat, AK Parti'nin sanatçıyı aday yapmayacağını öğrendikten sonra hızlı bir telefon trafiğine girişti. Türkiye'de avukat Ahmet Türkmen ve Türkiye'nin Münih Başkonsolosluğu'ndaki noterle irtibata geçen Ahmet Tatlı, hemen bir vekaletname hazırlattı.

Münih Başkonsolosluğundan özel kurye ile getirilen vekaletname İbrahim Tatlıses'e imzalatılarak derhal Türkiye'ye fakslandı. Vekaletname faksını alan Tatlıses'in avukatı Ahmet Türkmen de sanatçının Şanlıurfa'dan bağımsız adaylık müracaatını il seçim kuruluna yaptı.

Böylece İbrahim Tatlıses son anda milletvekilliği için Urfa'dan bağımsız aday oldu.