BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.508,91

Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı adayı olmayacak!

Tayyip Erdoğan bu formüle ne diyecek bilmiyorum ama, gerek yakınları gerekse dava arkadaşları bu formülü AK Parti'nin selameti için çıkış yolu olarak görüyor.

"Başkanlık sistemi olmadan asla" diyenlerin sayısı az değil. İstişare yapmayıönemseyen Erdoğan, "Yapma Reis" uyarılarını dikkate alıyor. O yüzden 23 Nisan'da "ters köşe" mesajı verdi. O yüzden "Sürprizlerimiz olabilir" diyor. O yüzden bu kadar rahat konuşuyor, o yüzden Abdullah Gül'le herhangi bir problem yaşamayacağına inanıyor.

Peki Tayyip Erdoğan ne istiyor?

Sedat Ergin, yazısında, Çankaya ile Başbakanlık arasındaki farkı ortaya koyarken, aslında Erdoğan'ın bugünkü yetkilere sahip Cumhurbaşkanlığı'ndan ne kadar uzak olduğunu anlatıyor bize.


*

Erdoğan'n Çankaya yolculuğuna çıkıp çıkmayacağını şimdiden kestirmek güç. Ancak bir takım belirtiler yok değil!  Sedat Ergin'in yazısı, Erdoğan'ın Çankaya'ya aday olmayacağı yönünde ipucu veriyor gibi. Ergin haklı; zira herkes Başbakan'ın tam yetkiye sahip bir Cumhurbaşkanı olmak istediğini biliyor.

Erdoğan, bugünkü yetkilere sahip Abdullah Gül'ün koltuğuna oturmaya pek razı olmadığını "Halk Başkanı'nı seçeçek" mesajında verdi zaten.

Tayyip Bey, "Ya hep, ya hiç" diyor doğrudan!

Tayyip Erdoğan'ın elindeki güçlü yetkileri bırakıp Çankaya Köşkü'ne doğru yol alacağı inancını ben de taşımıyorum. 2023 hedefiyle siyaset yapan Erdoğan'ın bir dönem daha başbakanlık koltuğunda oturacağı kuvvetli bir ihtimal gibi geliyor bana. 

Çankaya adayı ise, bir kez daha Abdullah Gül!


*

AK Parti'nin tüzüğü bugün için sorun.

Tayyip Erdoğan da diğer dava arkadaşları gibi üç döneme takılanlardan.

Ancak...

Erdoğan, "üç dönem" hükmünün sürmesinden yana...

Bu konuda geri adım atmıyor.

AK Parti'nin önde gelenleri ise, bu hükmü kısmen değiştirmek istiyor.

Üç dönem şartı sürecek...

Ama Erdoğan'ı bu şartın dışında tutacak bir formül!


*

Tayyip Erdoğan bu formüle ne diyecek bilmiyorum ama, gerek yakınları gerekse dava arkadaşları bu formülü AK Parti'nin selameti için çıkış yolu olarak görüyor. 

5 yıl göz açıp kapatıncaya kadar biter...

Biter de...

Türkiye bu kadar gerginliği kaldırır mı pek emin değilim!

Not: Yukarıda yazdıklarım kaynaklarımca doğrulanmış ve konuşulan bilgilerdir. Bir fikir jimnastiği yapmak istedim, kesin hüküm vermedim.