BIST 9.451
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.497,39
HABER /  MEDYA

Tayyar'dan Alan'a amussuz tepkisi

AK Partili Şamil Tayyar, Engin Alan'ın tahliye sonrası yaptığı açıklamayı eleştirdi Alan'dan özür dilemesini istedi.

Abone ol

AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, Balyoz Davası'ndaki tahliyelere tepki göstererek, Anayasa Mahkemesi'ni eleştirdi. Tahliye olanların açıklamalarını da eleştiren Tayyar, bazı açıklamaların intikam duygusuyla yapıldığını söyledi. Engin Alan'ın hakaret ederek Balyoz Davası'nı savunanlara küfür ettiğini iddia eden Tayyar, özür dilemesse "namussuz" ifadesini tırnak içerisinde kendisine iade edeceğini söyledi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Balyoz Davası sanıklarının tahliyelerine ilişkin Habertürk TV'de değerlendirmede bulundu. Tayyar, Anayasa Mahkemesi'nin Balyoz Davası ile ilgili kararını eleştirdi.

AYM'nin kendisine tanınan yetkileri aşarak karar verdiğini, hukukçu olmadığı halde Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın hukuk içtihadı oluşturduğunu iddia eden Tayyar, kararın siyasi olduğunu iddia etti. 

MHP'Lİ ALAN'A SERT TEPKİ

Tahliyelerle ilgili olarak bugun serbest kalanların AK Parti iktidarına teşekkür etmeleri gerektiğini; ancak şu ana kadar teşekkür edene rastlamadığını söyleyen Tayyar, yapılan açıklamalarda ise intikam duygusuyla hareket edildiğini savundu. Engin Alan'ı da eleştiren Tayyar şunları söyledi:

"Bugün Engin Alan hem hakaret etti, hem Anayasa Mahkemesi'ne özel bir anlam yükledi hem de intikam alacaklarını ifade etti. Ben açıkçası intikam duygusuyla bezenmelerini 4,5 yıllık içeride kalmış olmanın getirdiği bir psikolojik bir travmaya belki bağlayabilirim. Ama hakaretin gerekçesi ne olursa olsun bunu kabul etmemiz mümkün değil. Balyoz davasında destek olanlar dahil herkes için 'namussuz' ifadesini kullandı. Eğer özür dilemezse ben de kendisine en yakın zamanda tırnak içinde özür dileyerek söylüyorum 'namussuz' ifadesini kullanacağım. Engin Alan'ın hiç kimseye hakaret etmeye, küfretmeye hakkının olmadığını düşünüyorum. Mağduriyet yaşadığını düşünüyorsa bunu ifade edebilir, bununla ilgili hukuki yollar açıktır.

"BALYOZ DARBE DAVASIDIR"
 
Balyoz davası özü itibariyle bir darbe davasıdır. Başta nasıl bir toptan tutuklama olduysa şimdi de toptan tahliye oldu.  Bunun bir darbe davası olduğunu, intikam davası olduğunu ve AYM'nin siyasi karar verdiğini düşünüyorum. 
 
"SİYASİ OLDUĞUNU DÜŞÜNENLER..."
 
Milletvekillerinin cezaevinde kalmaması gerektiğini geçmişten beri ifade ettim. AYM'nin hak ihlali kararından sonra bir aklama çabası olduğunu görüyorum. Tutuklama kararlarının siyasi olduğunu düşünenler neden tahliyeleri siyasi olarak yorumlamıyor? Cezaevlerinde kalan 130 bin kişinin hak kayıplarını neden konuşmuyoruz?"