BIST 9.771
DOLAR 32,54
EURO 35,00
ALTIN 2.434,64
HABER /  GÜNCEL

Tayvan'da nedeni bilinmeyen patlamalar

Tayvan'ın Kaohsiung kentinde meydana gelen bir dizi patlamada en az 22 kişi öldü, 270'den fazla kişi de yaralandı. Patlama nedeni henüz net olarak bilinmiyor fakat yetkililer 'gaz sızıntısından' kaynaklandığını söylüyor.

Abone ol

Tayvan'ın güney kenti Kaohsiung'da meydana gelen bir dizi patlamada en az 22 kişi öldü, 270'den fazla kişi de yaralandı.

Patlamanın nedeni henüz net olarak bilinmiyor fakat gaz boru hatlarında meydana gelen bir hasardan kaynaklandığına dair haberler geliyor.

Tayvan itfaiye idaresi, patlamada yaralananların çevre hastanelere kaldırıldığını aktarıyor.

Ulusal İtfaiye İdaresi yazılı açıklamasında, "Yerel itfaiye birimi Perşembe günü gaz sızıntısı olduğuna dair ihbarlar aldı. Gece yarısına doğru meydana gelen bir dizi patlama yaklaşık 2-3 kilometrekarelik bölgeyi etkiledi" ifadelerini kullandı.

Ölenler arasında dört itfaiye görevlisinin de olduğu belirtildi.

Tayvan haber ajansı CNA'nın aktardığına göre Tayvan Başbakanı Jiang Yi-huah, 'Kaohsiung'un Chianjhen bölgesinde kanalizasyon sistemindeki gaz sızıntılarından kaynaklı çok sayıda patlama meydana geldi" dedi.

Başbakan Jiang, komşu iller Tainan ve Pingtung'dan yüzlerce asker ve itfaiye görevlisinin de bölgeye konuşlandığın söyledi.

Yerel medya, halka evlerinde kalmaları çağrısında bulundu.

Çin resmi haber ajansı Şinhua, patlama öncesi kanalizasyon borularından 'gaz benzeri bir koku ve duman geldiğini' bildirdi.