BIST 9.122
DOLAR 32,36
EURO 34,99
ALTIN 2.325,19
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Taylor Swift davasında sonunda karar çıktı

ABD'li şarkıcı Taylor Swift'in DJ David Mueller'e açtığı karşı dava sonuçlandı. Mahkeme Mueller'in Swift'e 1 dolar ödemesine karar verdi.

Abone ol

ABD'li şarkıcı Taylor Swift'in DJ David Mueller'e açtığı karşı dava sonuçlandı. Mahkeme Mueller'in Swift'e 1 dolar ödemesine karar verdi.

ABD'li şarkıcı Taylor Swift'in, kariyerini bitirmekle suçlayarak kendisine dava açan radyo DJ'i David Mueller'e açtığı karşı davada, 4 saat müzakerenin ardından Swift lehine karar verildi. 

6 kadın ve 2 erkeğin yer aldığı jüri, Swift'i haklı buldu ve Mueller'in, Swift'e sembolik 1 doları ödemesine hükmetti.

Mahkemenin ardından annesine sarılan Swift'in CNN'e verdiği demeçte şu ifadeler yer aldı: "Benim için ve sesi duyulmayan herkes için mücadele ettiğiniz için minnettarım. (…) Sesi duyulmayanların sesinin duyulmasına yardım edebilmeyi umuyorum. Bu yüzden cinsel saldırı kurbanlarının kendini savunabilmesi için çalışan çeşitli organizasyonlara bağışlarda bulunacağım."

MASUMUM KANITLAYACAĞIM

​Swift'in avukatı Doug Baldridge mahkeme çıkışında şöyle konuştu: "Yalnızca bir davayı kazanmadık, aynı zamanda bir fark yarattık. (…) Kapanışta da söylemiş olduğum gibi, o 1 doların, (cinsel saldırıda) sınırın nerede olduğu, neyin doğru ve neyin yanlış olduğuna dair sürüp giden tartışmalar bağlamında değeri ölçülemez (…) Sınır çizilmiştir."

 ​1 dolar tazminata mahkum olan Mueller ise masum olduğunu savundu: "Masum olduğumu kanıtlamaya kararlıyım. Vazgeçmeyeceğim."

257 BİN DOLAR TAZMİNAT İSTEMİŞTİ 

Swift, haziran 2013'te birlikte fotoğraf çektirdikleri sırada, Mueller'in kendisini elle taciz ettiği iddiasında bulunmuş, bunu yapımcısı ve annesiyle paylaşmıştı. Bunun ardından Swift'in radyo tanıtımıyla ilgilenen Frank Bell, Mueller'in çalıştığı KYGO radyosunun patronuyla görüşmüş ve durumu bildirmişti. 2 gün sonra Mueller'in işine son verilmiş, KYGO ve CNN Mueller'le ilgili inceleme başlatmıştı. Mueller Swift'i taciz etmediğini savunmuş, kariyerinin iftiralar sonucunda bitirildiğini söylemiş ve Swift, annesi ve KYGO aleyhine 257 bin dolarlık tazminat davası açmıştı. Swift bunun üzerine Mueller'e karşı dava açmış, sembolik 1 dolar talep etmişti.