BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.436,34
HABER /  GÜNCEL

Tayini çıkmadı, araba yaktı

Konya'da bir memur tayinini yaptırmadığı iddia ettiği iki kişinin aracını ateşe vererek yaktı.

Abone ol

Konya'da bir memur, tayinini yaptırmadığını iddia ettiği ağabeyi ve PTT Başmüdürü'nün aracını ateşe vererek yaktı. Olaydan sonra yakalanan memur, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Edinilen bilgiye göre, 15 Ağustos'ta emekli memur Ahmet Ç.'nin (58) evinin önünde park halinde bulunan otomobili, bir gün sonra da Konya PTT Başmüdürü Hakkı Altuntaş'ın (42) otomobili sabah saat 04.00 sıralarında mazot dökülerek ateşe verildi.

Olayı araştıran Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, otomobilleri ateşe verilen her iki kişiyle yapılan görüşmede hiçbir husumetlilerinin olmaması üzerine araştırmasını derinleştirdi. Yapılan incelemede ilk aracı yakılan emekli memurun kardeşi Recai Ç.'nin (46) posta dağıtıcısı olması üzerine her iki olayın bağlantılı olabileceğini düşünen polis, şahsı izlemeye aldı. Polis ekipleri, Marmaris PTT Müdürlüğü'ndeki görevine gitmediği için uzaklaştırma cezası alan ve Alanya'da 10 gündür tatilde olduğu söylenen Recai Ç.'yi bir istihbarat üzerine Konya'daki evinin yakınlarında yakaladı.

Recai Ç., Marmaris PTT Müdürlüğü'nden Konya PTT Müdürlüğü'ne tayininin yapılması için Konya PTT Başmüdürü Hakkı Altuntaş ile tanışıklığı bulunan ağabeyi Ahmet Ç.'den yardım istediğini ve ağabeyinin yardım etmemesi üzerine her ikisinin de otomobilini yakarak ateşe verdiğini iddia etti.

Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Recai Ç.'nin 1994 yılında Konya PTT Müdürlüğü'nde hizmetli kadrosuyla başladığı görevi sırasında idari işler müdürü ile tartıştığı için 1998 yılında Yunak PTT Müdürlüğü'ne tayin edildiği, burada da sürekli sevk alarak sağlık kontrolüne gittiği ve müdürüyle tartıştığı için 2000 yılında Kulu PTT Müdürlüğü'ne gönderildiği öğrenildi.

Aynı yıl buradan Afyonkarahisar Çobanlar İlçesi'ne tayin edilen Recai Ç., müdürlerince Çorum'un Alaca İlçesi'ne gönderildi. 2001 yılında Karaman'ın Kazımkarabekir İlçesi'ne tayin edilen Recai Ç., 2004 yılında yine tayin edilerek Bilecik'in Bozhüyük İlçesi'ne gönderildi.

İdare Mahkemesi kararıyla tekrar Kazımkarabekir İlçesi'ne dönen Recai Ç., 2005 yılında Marmaris PTT Müdürlüğü'ne posta dağıtıcısı olarak atandı. Marmaris'teki görevine gitmediği için süresiz uzaklaştırma cezası alan memurun Konya'ya tayinini yaptırmak için uğraştığı ve bunu başaramayınca ağabeyi ile PTT Başmüdürü Hakkı Altuntaş'ın otomobillerini ateşe verdiği ileri sürüldü