BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,76
ALTIN 2.494,00
HABER /  GÜNCEL

Tatvan'da Paris katliamı için skandal ilan!

Paris'teki haftalık mizah dergisi Charlie Hebdo'ya saldırı düzenleyen teröristleri övücü nitelikte yer alan Tatvan'daki ilan, sosyal medyada büyük tepki çekti.

Abone ol

Fransa'nın başkenti Paris'te 12 kişinin hayatını kaybettiği Charlie Hebdo saldırısını düzenleyen Kouachi kardeşlere destek için Bitlis’in Tatvan ilçesinde billboarda asılan afiş tepki üzerine kaldırıldı.

İlçenin Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan panolarından birine asılan, "Selam olsun Allah'ın Resulu'nun öcünü alan Kuaşi kardeşlere. Allah şehadetinizi kabul etsin. Siz vurunca demokrasi, biz öc alınca terörizm" yazılı pankart, kısa sürede sosyal medyada büyük tepkiye ve krize yol açtı.
 
Kim ya da kimler tarafından astırıldığı belli olmayan afişin fotoğrafları kısa sürede gündem oluştururken, büyük tepkilere ve krize neden olan afişin akşam saatlerinde kaldırıldığı görüldü.

AK Parti'li Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, konuyla ilgili yazılı açıklamasında, “Bahse konu afişin belediyemiz ile uzaktan yakından alakası yoktur. Billboardlar belediyenin sorumluluk alanında değil, şayet böyle bir olay olmuşsa da muhatap ihaleyi kazanan firmadır” dedi.

afis_1126.jpg