BIST 9.788
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.433,02
HABER /  GÜNCEL

Tatlıses'ten PKK sitesine açıklama

Irak'ta müteahhitliğe soyunan İbrahim Tatlıses işçilerinin maaşlarını ödemediği iddiaları üzerine PKK'ya yakın internet sitesine açıklama yaptı.

Abone ol

Ünlü türkücü İbrahim Tatlıses PKK lideri Öcalan'ın avukat görüşmelerindeki konuşmalarının yayınlandığı internet sitesine açıklama yaptı.

PKK'ya yakın internet sitesi ANF'yi telefonla arayan Tatlıses "Irak'taki inşaat işlerinin maaşlarını ödemiyor" iddialarına bakın nasıl yanıt verdi:

"El Adel United Company Firmasının sahibi Doktor Rüştü Said ile birlikte ortak olduğu toplu konut projesinde işçileri mağdur etmediklerini söyleyen Tatlıses, taşeron firmasının paraları ‘iç ettiğini’ belirtti.

İşçilere maaşlarının ödenmesi için Metinler İnşaat şirketine 1 milyon 700 bin dolar verdiklerini kaydeden Tatlıses, ‘’İşçileri biz değil taşeron firma dolandırdı’’ dedi.

Kayserili Metinler İnşaat Şirketi’nin çalışmayı bırakıp ‘bölgeden kaçtığını’ anlatan Tatlıses, ‘’Dört ay önce biz bu firmaya 1 milyon 700 bin dolar verdik. İşçiler bu firmaya ait. Dolayısıyla ücretleri onlar verecekti. Ancak taşeron firma Irak’tan kaçtı. Sınırda onları yakaladık. İşçilerin bizi suçlamasına anlam veremiyoruz’’ şeklinde konuştu.

MAAŞLARINI CEBİMDEN ÖDEDİM

Ayda 3 kez Erbil’e geldiğini ifade eden Tatlıses, taşeron firmanın bölgeden kaçması ardından işçilerin parasını da kendi cebinden ödediğini iddia etti. Tatlıses, ‘’İşçiler bu ramazan ayında mağdur olmasın diye ücretlerini ödedik. 340 bin dolar ödeme yaptık. Geriye 40 bin dolar kaldı. Kendi cebimizden ödüyoruz. Geriye kalan bütün paraları da ödeyeceğiz’’ diye konuştu.

7 GÜNLÜK TORUMUN ÜZERİNE YEMİN EDERİM

‘Hayatım boyunca ağzımdan bir yalan kelime çıkmadı. 7 gün önce bir torunum oldu. Onun üzerine yemin ederim ki biz kimseyi mağdur etmiyoruz. Hele işçileri asla…’’ diyen Tatlıses, Metinler İnşaat Firması’na da dava açtıklarını söyledi.

Süleymaniye, Kifri, Erbil’de şimdiye kadar 500 daire sattıklarını, bunlardan 200’ünün de vila olduğunu belirten Tatlıses, ‘’Allaha şükür kasamızda sattığımız dairelerden dolayı 10-15 milyon dolar var. İşlerimiz iyi gidiyor burada. Zaten bu işçilerin hepsini göndereceğiz. Yeni insanlar getireceğiz’’ diye konuştu.