BIST 9.746
DOLAR 32,52
EURO 34,78
ALTIN 2.420,53
HABER /  GÜNCEL

Tatlıses ve Perwer'in sürpriz buluşması!

İmralı görüşmeleri ile başlayan barış sürecine İbrahim Tatlıses ve Şivan Perwer bir araya gelerek ortak destek mesajı verdiler

Abone ol

Ünlü şarkıcı İbrahim Tatlıses, PKK terörünün sona erdirilmesine yönelik başlatılan barış sürecine destek vermek amacıyla Kürt şarkıcı Şivan Perwer ile Erbil'de bir araya geldi.

TESADÜF MÜ?

08.01.2013

BAHÇELİ TATLISES'İ HAŞLADI

29533.jpg

09.01.2013

ŞİVAN PERWER'DEN TATLISES'E DESTEK

(DEVAMINI OKU)

11.01.2013

ŞİVAN PERWER VE TATLISES'TEN BÜYÜK BULUŞMA...

İkili, görüşmeyi "kardeşlik buluşması", "Yeni başlayan sürece destek buluşması" olarak niteledi. Divan Otel'de bir araya gelen Tatlıses ve Perver, barış süreci ve Fransa'da PKK'lı 3 kadının öldürülmesi konusunda açıklamalarda bulundu.

BARIŞ SÜRECİNE HERKESİN DESTEK VERMESİ GEREKİR

Öcalan'la görüşmelerin çok daha önceden başlaması gerektiğini söyleyen Perwer, "Ne zaman böyle bir süreç başlatıldıysa hep sabotajlar yapıldı. Hep körüklendi, terör olayları dendi. Ona saldırı buna saldırı yapıldı. Büyük kayıplar verdi bu ülke insanı. Bu süreç daha önce başlamalıydı. Herkesin bu sürece katkıda bulunması gerekir" dedi.

BU SÜRECİ BALTALAMAK İÇİN YAPILDI

Perwer, Paris'te PKK'nın kurucularından Sakine Cansız dahil PKK'lı 3 kadının vurularak öldürülmesiyle ilgili olarak, "Katledilen 3 kadına çok yazık oldu. Onlardan Sakine'yi çok iyi tanıyordum, diğer kadınları tanımıyorum. Paris'teki son olaylar birebir Öcalan'la başlatılan görüşmeler ve gelinen süreçle ilgilidir. Sürece büyük bir darbedir. Ne zamanki demokrasi adına, hak hukuk adına bir süreç başlamışsa hemen akabinde sürece baltalama gelmiştir" ifadelerini kullandı.

BAŞBAKAN'IN İŞİ ZOR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "bu süreçte işinin zor göründüğünü" söyleyen Perwer, "Çünkü her taraftan taşlar atılıyor. Onun için sayın Başbakan'ın sakin bir kafayla olayları değerlendirmesi gerekir. BDP ve AKP yetkilileri birbirlerine bu süreçte yakınlaşması gerekir. Bu çok önemli. Yakınlaşma olursa zaten savaş olmaz. Süreçte iyi işler hale gelir" şeklinde konuştu.

slide.20130111161335.jpg

TATLISES'DEN BAHÇELİ'YE CEVAP!

İbrahim Tatlıses ise, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin kendisi hakkındaki eleştirilerinin hatırlatılması üzerine, "Ben siyasetçi değilim. Sonuna kadar barış diyorum. Benim görüşüm de budur. Ben sanatçıyım, duygu adamıyım, benim halkım beni ilgilendirir. Beni siyasetçiler ilgilendirmez" değerlendirmesinde bulundu.

AYNI TOPRAĞIN ÇOCUKLARIYIZ

Tatlıses, daha önce Perver ile bir araya geldiklerini ancak meşhur olmalarının ardından ilk kez buluştuklarını söyledi.

"Biz aynı toprağın çocuklarıyız" diyen Perver ise, Tatlıses'le bir araya gelmeleri için bir sebep olduğunu da ifade etti. İkili, ortak bir konser verebileceklerini de ifade etti.

TÜRKİYE'YE GELİRİM. NİYE GELMEYEYİM?

Perver, "Bunu sürece bırakalım, Türkiye'ye gelirim, niye gelmeyeyim, benim ülkem. Siyasetçiler de biraz birbirine kavuşsun. Birbirlerini sevsin. Biz de bu sevgiyi daha güçlendirmeye çalışırız" diye konuştu.

BU GÖRÜŞME TAMAMEN TESADÜF

Şivan Perver ile 40 yıl aradan sonra bir araya gelmelerinin planlanmış bir şey olmadığını ifade eden İbrahim Tatlıses şunları söyledi:

Bunu izleyen insanlar zannetmesinler ki biz planlı bir şekilde buluştuk. Bu tamamıyla Allah'ın bir lütfettiği bir buluşmadır. Ne ben biliyordum sen (Şivan Perver) buradasın, ne sen biliyordun ben buradayım. Kapıdan girerken görüştük ve insanlar burada bir art niyet aramasın. Biz güzellikler için bir araya geldik. Doğrular için bir araya geldik. Niyetimizde herhangi bir kötülük yok. Sayın Mesut bey (Barzani) de bu işte elini taşın altına koydu. Onun da barıştan yana olduğuna inanıyorum. Onunla oturduğumuzda ona dedim ki; 'Sen de elini taşın altına koy.' O da bana dedi ki; 'bi şer nabe', yani (kavgayla dövüşle olmaz). Mutlak suretle müzakere lazım, yani oturup konuşmak lazım, ama maalesef bu konuşmaları bazıları bir tarafa, öbürü diğer tarafa çekiyor ve bir türlü olmuyor. Ama artık bu gelinen nokta son noktadır. Bence artık barışın, kardeşliğin, kucaklaşmanın zamanıdır. Bunun önüne kimse taş koymasın. Akan suyu kimse durdurmasın, akan kanı durdursunlar. Ben Başbakan'a güveniyorum, bu işi o çözer.”

ASKERDE GERİLLADA BU ÜLKENİN VATANDAŞI

Başbakan'ın İmralı ile görüşüldüğünü açıklamasının ardından milletvekillerinin Abdullah Öcalan ile görüşülmesi ile birlikte başlayan yeni sürece ilişkin ise Perver şöyle konuştu:

“Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, hükümetin bu konuda güzel açılımları vardır. Bunları güçlendirmek gerekir. Kavgaların durması gerekiyor. Dağlar artık bombalanmamalı, çocukların ağlamaması, ölmemesi lazım. askeridir, gerillasıdır hepsi bu ülkenin çocuklarıdır. Bu toplumlar birbirlerine sevgi vermiş, birlikte yaşamış, birbirine kız vermiş, dayı amca olmuş, yeğen, abi olmuş. Bunları nasıl ayıracaksınız? Artık sürecin değişmesi gerekiyor. İbrahim kardeşimin dediği gibi; artık kan akmamalı, artık dağlarımızdan akan ırmaklar nehirler, bizim zozanlarımıza yeşillikler versin güzellikler versin. O topraklar herkese yeterdir. Yeter ki insanlar birbirini anlasın."

DAĞA ÇIKAN DA BİZİM KARDEŞİMİZ

“Dağa çıkan da bizim kardeşimizdir” diyen Tatlıses, akan kanın durması için ne gerekirse yapılmasını arzuladıklarını belirterek, “Mehmetcik de dağa çıkıyor, bunlar hepsi bizim çocuklarımızdır. Orada bir savaş oluyor, gençler ölüyor, biz de oturup televizyonda ahlarla vahlarla izliyoruz. Bu ah ahlar ne zamana kadar, analarımız ağlıyor” diye konuştu.