BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,98
ALTIN 2.426,40
HABER /  GÜNCEL

Tatilcilerin dönüş yolu çileli başladı!

Karayolları trafik yoğunluk haritası yine kırmızıları gösteriyor! Bakanlar Kurulu kararıyla 9 güne çıkan bayram tatilini kısa kesenler dünden itibaren karayollarında trafik yoğunluğuna neden oldu.

Abone ol

Kurban Bayramı tatilinin 4. gününde dönüşe geçen tatilciler özellikle TEM Otoyolu'nun Kocaeli geçişi ile D-100 Karayolu'nda yoğunluğa sebep oldu. TEM Otoyolu'nun Kocaeli geçişi İstanbul istikametinde akıcı bir yoğunluk gözlenirken, zaman zaman meydana gelen maddi hasarlı kazalar ve araç arızaları nedeniyle trafikte aksamalar yaşanıyor.

Otoyolun İstanbul istikameti Bekirdere, Gültepe rampaları, Gültepe ve Korutepe tünel girişleri ile Alikahya mevkisinde ulaşım zaman zaman durma noktasına gelse de güzergahın genelinde akıcı bir yoğunluk bulunuyor.

Otoyolun Ankara istikametinde trafiğin sakin olduğu görülüyor.

D-100 Karayolu İstanbul yönü İzmit geçişinde de akıcı yoğunluk gözleniyor.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri, yollardaki kontrollerini sürdürüyor.

ANKARA-SAMSUN KARAYOLU

Ankara- Samsun karayolunda Samsun istikametinde Ortaköy mevkiinde dün akşam saatlerinden itibaren yoğun yaşanıyor. Trafik yoğunluğunun yarından itibaren daha da artması bekleniyor.

ŞEHİR MERKEZİNDE UZUN ARAÇ KUYRUĞU

Bu arada Çanakkale Merkez Feribot İskelesi’nde, Anadolu yakasından Avrupa yakasındaki Eceabat İlçesi ile Kilitbahir Köyü’ne geçmek isteyen tatilciler yaklaşık 1 kilometreyi bulan uzun araç kuyruğu oluşmasına neden oldu. Okulların açılacak olması nedeniyle yaz tatilini bitirenler, Kurban Bayramı tatilini kısa kesenler ve boğazın Avrupa yakasındaki kentlerdeki yakınlarına bayram ziyarete gidenler ile Tarihi Gelibolu Yarımadası’ndaki şehitliklere gidenlerin yoğunluğa neden olduğu bildirildi.