BIST 9.565
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.489,65
HABER /  GÜNCEL

Tatilcilere 'kötü yorum' cezası

İngiliz çift kaldırları bir otel hakkında internette olumsuz yorum yazınca 100 sterlinlik cezayla karşılaştı. Otelin sözleşmesinde yapılan her kötü yorumun ekstra masraf olarak yazıldığı belirtiliyor. Otel yönetimi tepki üzerine 'ceza'yı kaldırdı.

Abone ol

İngiltere'de Tony ve Jan Jenkinson çifti İngiltere'nin batısındaki sahil kenti Blackpool'da kaldıkları otel için olumsuz yorumlar yazınca hiç beklemedikleri bir 'ceza' ile karşılaştı.

Kaldıkları Broadway Hotel için TripAdvisor internet sitesinde "Çok da etkileyici bir yer değil" yorumunu yazan çiftin kredi kartından 100 sterlin, yani yaklaşık 156 dolar tahsil edildi.

Otelin kötü müşteri yorumları politikası gereği her olumsuz yorum için ilave masraf kesildiği belirtiliyor.

Otel her ne kadar bu tür bir maddeyi sözleşmesine koymuş olsa da bu yaklaşımın ticaret kurallarını ihlal ettiğini iddia edenler var.

'İfade özgürlüğüne ne oldu?'

Tony Jenkinson, otelin bu emrivaki davranışına karşı "gerekli her yasal merciye başvurarak" mücadele edeceğini söylüyor ve "İfade özgürlüğüne ne oldu? Konuştuğumuz herkes bize otel yönetiminin böyle bir uygulama yapma hakkının olamayacağını söylüyor" diyor.

Ticaret standartları uzmanı John Greenbank ise otel yönetiminin olumsuz yorumların önüne geçebilmek için 'sıra dışı' bir yöntem geliştirdiğini söylüyor.

Greenbank, "Birçok müşteri diğer müşterilerin görüşlerine çok değer veriyor. Yöneticiler müşerilerin sesini kısmakla uğraşmak yerine hizmetlerine çeki düzen vermeli" diyor.

Gelen tepkiler üzerine otelin 'kötü yoruma karşılık ek masraf' maddesini sözleşmeden çıkaracağı belirtildi.