BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.435,51

Tatil, Otel ve Çocuklar

Aileler çocukları için tatile gidilecek bölgenin deniz suyu sıcaklığından tutunda sahilinin durumuna, çocuk resepsiyonundan yemek menülerine lavabolara varana dek birçok ayrıntıyı göz önünde bulundurarak otel tercihi yapıyorlar.

Bu hafta sizlerle çocukların otel tercihi belirlemedeki önemli faktörü üzerine paylaşımlarda bulunacağım. Ailelerin otel tercihleri, tur operatörlerinin ve otellerin etkin reklam gücünde başrolde hep çocuklar var. İster büyük şehirlerin işlek caddelerindeki reklam bilbordlarında ister sinema reklamlarında ister internet isterse televizyon vazgeçilemeyen en önemli ürün lansmanlarında çocuklar belirleyici… Aileler çocukları için tatile gidilecek bölgenin deniz suyu sıcaklığından tutunda sahilinin durumuna, çocuk resepsiyonundan yemek menülerine lavabolara varana dek birçok ayrıntıyı göz önünde bulundurarak otel tercihi yapıyorlar. Ülkemizin en önde gelen büyük otelleri başta olmak üzere birçok otelinde konseptinde özel yer verdiği çocuklar otellerinde sevimli tatil kahramanları. İşte bu kahramanların turizmin ve otellerin renkli dünyasındaki inanılmaz ve tartışılmaz gücünü düşündüğümde yapmış olduğum seyahat programlarımda ve otel ziyaretlerimde yaşadığım, gözlemlediğim, anılarıma eklediğim ve geleceğe dair birçok dostluk kurduğum düşündürücü ve sevimli arkadaşlarımın gülümseten eğlenceli farklı tatil dünyalarından ve bu konuda hassasiyet gösteren otellerden ve yaşanmışlıklardan kesitleri sizlerle paylaşmak istedim.

Çocuğa Yatırım Geleceğe Yatırımdır

Bugün ülkemizde ve dünyada otelcilikte güçlü marka olmuş otellerin tatilci ile buluşmasında ve özellikle aileler tarafından belirleyici otel tercihi olmasında çocuklarla ilgili kendilerine özgü geliştirdikleri çocuk konseptleri ve ayrıcalıklarıyla ailelerin beğenisini kazanmayı başarmışlardır. Şuana kadar otellerde uygulanan çocuklara özel hizmet anlayışı yakın zamanda açılan otellerinde bu hususta önemli projeleri otellerinde belirleyici özellik olarak uygulamalarına örnek teşkil etmiştir. Tatil tercihi rekabetinde her otel kendine özgü bir ürün geliştirerek çocuklu ailelerin tercihi olabilmek için büyük bir önem göstermektedir. Çocuğa yapılan yatırımın aslında geleceğe yapılan yatırım olduğunu unutmayan bu gerçeğin özünü kavrayan, bu doğrultuda hizmet ayrıcalıkları sunan otellerde hizmet sektöründe büyük avantaj sağlayacaktır.

Bir Otelin Daimi Misafir portföyün de Çocuklar belirleyici etken

Otellerde repeat guest oranlarında defalarca kez o otelin tekrar tercih edilmesinde çocukların mutlu bir tatil geçirmesi büyük önem taşıyor. Bir otel sahibi dostum bizim de otelimiz var ama sırf çocuklar istiyor diye 7 kez aynı otele tatile gitmek zorunda kaldım ve gerçekten çocuklarımın tatil tercihi tatil programımızın belirleyicisi. Bir otele tatile gidileceksen onların dediği oluyor. Hele de bir oteli çok beğendiler ise size başka bir alternatif bırakmıyorlar. Yeni bir otel inşa ediyorum ve her şeyi çocuk konsepti üzerine programlıyorum çünkü ben kendimden örnekle çocukların bir otel tercihinde ne kadar önemli olduğunu 7 kez aynı otele giderek tecrübe edindim.

Nereye Giderseniz Gidin Çocuklar İle Seyahat Bambaşka

Geçen yıl Denizli ziyaretim sırasında uçaktaki yol arkadaşım David Youla ile çok keyifli anlar yaşamıştık. Yol arkadaşı m David Youla Belçika dan Denizli Sporda oynayan babasını ziyaret etmek için uçağa binmişti ve ne şanslıyım ki yan yana zamanın nasıl geçtiğini anlamadığım bir uçak seyahatimi çok keyifli anlar yaşayarak birlikte paylaştık.

Alper tatil diyen, kıpır kıpır yerinde hiç duramayan, sevgi dolu afacan sempatik hareketleri ile her kesin ilgi odağı olan minik arkadaşım dünya da yaşanan tüm olumsuzluklara minik yüreği ve sevgisiyle en anlamlı mesajı veriyordu. Benim için unutulmaz bir anıydı.

Çocuklar İle Tatil Başka

Sosyal Sorumluluk Projeleri ve Çocuklar Her Zaman Değerlidir

Akdeniz’in doğu ucunda, Amanos’un eteğinde Arsuz Hotel'in kalender ismi, değerli dostum Suat Mıstıkoğlu’nu ziyaret için Hatay’a indiğimde hafifçe çiseleyen yaz yağmurları ve şehri saran gökkuşağı eşliğinde Arsuz’a ulaştığımda Arsuz Otelde Beni bekleyen sürpriz ve aldığım hediye hayatımın en unutulmaz tatil sürpriziydi ve çok anlamlıydı. 63 pırıl pırıl çocuğumuz Arsuz Hotelde çok mutluydu. Birlikte yüzdük birlikte güldük gelecekleri çok ama çok güzel olsun bu çocuklar bizim çocuklarımız. Sunday adeta sevimli bir maskot gibi sarılmıştı ve mavi gözlüklerinin altından manalı manalı bakıyordu. Hamza ise kumsalda bulduğu deniz kabuğunu verebileceği en kıymetli hediyesiymiş gibi verdi bana veda ederken… Ve gerçekten en değerli hediyem olacak sakladığım … Dünyadaki en değerli hediyeler olan çocuklarımız gibi… Onlarla veda anımızda sevimli Laki otel personeli ve hepimizin elleri havada vedalaştık, geriye kalan bir fotoğraf karesiydi bende onu sizlerle paylaşacağım.

Sarıgerme bölgesinin otelcilik anlayışında gelişim ve ses getirmesine tartışılmaz katkısı olan otelciliğin duayen ismi Geylan Dursunoğlu Dalaman Hilton Otelinde görev yaptığı dönemde başarılara ve ödüllere doymayan ekip ruhuyla dikkatleri çeken otelcilik anlayışında çocuklara gösterdiği hassasiyet, özen ve önemle ailelerin kalbini fethetmeyi başarmıştı.

Kongre Turizmi ile ilgili sizlerle paylaşmış olduğum özel köşe yazısını hazırlarken incelemelerde bulunduğum Maritim Pine Beach otelde sahilde babasına olan küçük sürprizini gözlerindeki mutlulukla ifade eden yakışıklı bütün yorgunluğumu unutturmuştu.

Bodrum Kefaluka ziyaretimde otelin Genel Koordinatörü Fatih Can Ekşioğlu’nun çocukların tatillerin de deniz keyfini çıkarabilmek için kayalar ile örülü bir çocuk plajı yaptırmıştı. Gözlemlemeye başladığım tesiste Zuzu çocuk restoranındaki heyecanlı miniklerin waffle ve kumpir keyfi onların yanına oturup en keyifli öğlen yemeğimi yememe sebep oldu. Hijyen ve lezzet uyumu ve minik tatilcilere gösterilen ilgi ve alaka beni son derece sevindirdi. Hele çok iyi arkadaş olduğum Marsilyano’nun adeta Kefaluka’nın sevimli maskotu olup gönüllere taht kurması ve havuz keyfi görülmeye değerdi.

Advanture Trip Cris Rixos'ta Çok Ama Çok Mutlu

Ülkemizin otelcilikteki güçlü markası Rixos Premium’u ziyaretim sırasında tanıştığım Polonyalı aile ile dostane sohbetimiz sırasında Rixos Premium için düşüncelerini şöyle anlattılar; Polonya dan ikinci kez Rixos’a geldik ve “burada çocuklarımız muhteşem bir tatil yapıyor” dediler ve eklediler “biz Kanarya Adaları, Mısır, Thailand, Avusturalya gibi ülkelerdeki tesislerde tatil yaptık ama Çocuklarımız Rixos Premium da çok mutlu, burada çalışanlar çocuklarımızla kalpleriyle ilgileniyorlar. Aquapark, Rixy Club, Rixy Garden, Rixy çocuk büfesi, uçurtma şenlikleri muhteşem, arkadaşlarımıza da tavsiye ettik onlarda geldi ve çok mutlu oldular seneye ikinci kez geleceklerini söylediler. Bizde kesinlikle Rixos Premium’a yine geleceğiz. Sizler böyle bir tesisiniz olduğu için çok şanslısınız. ”Çocuklarımız mutlu ise dünya mutludur” dediler ve haklıydılard a…

Çocuklar Mutlu Dünya Mutlu

Rixy Club & Rixy Tren

Çocuklar Rixos Premium da birincil derecede önemli ve onların mutluluğu için her detay düşünülmüş. Rixy Club rüyasını çocuklara yaşatırken ebeveynler tatillerini gönüllerine göre yaşama imkanı buluyor. Gözlemlediğim ve çokça zaman geçirdiğim bir dünya oluşturulmuş. Rixy Club ailelerinde beğenisini kazanmış. Rixy Garden de çocuklar ve yetişkinler toprak dede lakaplı Rixy Grandfather eşliğinde toprağa dokunarak fesleğenden maydanoza, çilekten muza sebze ve meyvelerin ilk halinden nasıl yetiştiği ve geliştiğini bizzat yerinde yaşayarak öğreniyor.

Rixy Tren ise 60 çocuk kapasiteli bir lokomotif Sincap Rixy özel tasarımı ile 405 dönüm arazide ring seferleri yaparak minikleri Rixy Club’a taşıyor. 18 istasyon ile hizmet veren 22 metrelik bir tren ve çocuklar bu trene bayılıyor.

Geçtiğimiz yıllarda çocuk konseptindeki başarısı ile gündem yakalayan Ela Qulity Resort yani bugün ki adıyla Puravida Ela Qulality Resort Otel çocuklara özel hizmetiyle dikkatleri çekip çocuklu ailelerin tatil tercihinde olmayı başarmıştı. Bakalım kapsamlı bir çocuk konseptinde neler vardı;

KAYIP ÇOCUK ARANIYOR

PETER PAN’IN VAR OLMAYAN ÜLKE NEVERLAND’INDAN ELA QUALTY RESORT’IN ÇOCUKLAR İÇİN YARATTIĞI EVERLAND Q’YA

Gerçek yaşanılmış bir kayıp çocuk anısı

Bir gün çocuğunu kaybeden aile çocuğunu aramaya başlar tüm otellere ve güvenlik güçlerine haber verilir …

Ela Quality Resort Everland Q Çocuk Kulübü Masasında ise bir çocuk kayıt olmak istiyor tam da o sırada… Çocuğa soruyor kulüp yetkilileri annen-baban nerde diye? Omzunu silkeliyor çocuk umursamazcasına ve tam da o sırada Alp Abisi ile göz geliyor, atlıyor boynuna… Alp Abi de hatırlıyor çocuğu ve soruyorlar tekrar soruluyor anne-babası… Aldıkları cevapla şok oluyorlar… Çocuk konakladıkları otelin sahilinden tüm otelleri geçerek gelmiş Everland Q’ya… Bir sene önce tatilinde Ela’yı seçen aile sahilden yaptıkları yürüyüşlerde beğendikleri bir diğer otelde tatil yaparken çılgıncasına kaybettikleri çocuklarını ararken çocuk Everland Q’ya ulaşabildiği için mutlu… Velhasıl aile bulunuyor, çocuk ve aile hemen kavuşturuluyor elbette… Ve aile bir sonraki tatilinde elbette Ela’ya gelme sözüyle çocuklarını Everland Q’dan çıkarabiliyorlar… İşte en masum, oyunsuz olan çocukların gözünden % 100 misafir memnuniyetine en güzel örnek.

Ela Quality Resort’ta çocukların ayrıcalıkları giriş anında başlıyor… Çocukların kayıtları kendilerine özel Everland Q resepsiyonunda yapılıyor. Özel tasarlanmış resepsiyonlarında, özel tasarlanmış kayıt kartları, Küçük misafirlerin özel resepsiyonları ile başlıyor tatil heyecanı.

Kayıt işlemlerinden sonra odaya çıktıklarında ise kendilerine ait kız ise pembe, erkek ise mavi bornozları, havlu terlikleri, mini barda sütleri ve hatta yataklarında Ela’nın simgesi haline gelen küçük Teddy Q ayıcık onları bekliyor… Onları evinde hissettirebilmek için her türlü ayrıntı düşünülmüş. Dileyenlerin çocuklarının lavaboya kolay erişebilmeleri için basamakları, lazımlıkları, mama hazırlama için bazı ekipmanları, çocuk arabalarını bile resepsiyondan temin etmeleri mümkün… Hem de hiçbir ekstra ücret ödemeden!!!


BEBEKLERE BEBEK SETİ

Otelde dikkatinizi ilk çeken yerlerdeki ayak izleri… Ne bu diye soruyoruz? Teddy Q’nun ayak izleri cevabını alıyoruz… Yerlerde bulunan bu ayak izlerini takip ederek ulaşıyor çocuklar rahatlıkla “Everland Q”ya!

Everland Q, Ela Quality Resort’un 01-17 yaş arası bebekler, çocuklar ve gençler için tasarlamış olduğu özel bir aktivite-eğlence kompleksi. Farklı yaş grupları için ayrı ayrı özel olarak tasarlanan mekânlarıyla, 15 saat kesintisiz hizmet verme, kamera sistemi ile takip ve özellikle eğitimli ekibi ile ayrıcalıklı.

EQ üyesi çocuklar, gün boyu süren etkinliklerde eğlenirken öğreniyorlar, öğrenirken de eğleniyorlar. Ailelerine ihtiyaç duymadan yaşıtları ile birlikte olabilecekleri, yeni arkadaşlıklar kurabilecekleri ve hayallerindeki oyun ortamını yaşayabilecekleri EQ’da her şey çocuklara göre tasarlanmıştır. Uzman eğitimli EQ personelinin gözetiminde uygulanan faydalı etkinlikler ve çocuk sağlığı dikkate alınarak oluşturulmuş program, eğlence ile eğitimi birleştirmeye yönelik. Örneğin 3 cep sineması ve bir bilgisayar odası var ancak çocukların günde yarım saatten fazla bilgisayar başında vakit geçirmelerine izin vermiyor Everland Q yetkilileri... Everland Q’nun kısaltması EQ ymuş, Emotional Intellegence yani Duygusal Zekâ… Işte bu noktadan da yola çıkarak diyorlar ki “Her şey tatillerinin sonunda duygusal zekalarının gelişimine katkıda bulunabilmek için!”

İnsanların birbirine güveninin azaldığı bir yüzyılda anne babaların gözlerinin bebeği çocuklarını bir başkasının eline bırakmaları hiç kolay değil elbette… Her ne kadar Everland Q ekibinin görünce çocuklarınızı aile bireyinize teslim ediyormuşçasına güvende hissediyor olsanız da anne babaların içini rahat ettirmek için de her türlü ayrıntıyı düşünmüş Ela…

Ebeveynler için çocuklarını güvenle teslim edebilmelerini sağlayan benzersiz güvenlik sistemi; çocukların ailelerinden bağımsız ama ailelerin kontrolü altında tatil yapabilme imkanı vermekte. Everland Q Resepsiyonunda kayıt olan çocuklar Everland Q bina girişinde EQ aktivitelerine katılan çocukların kayıtlarının alınması için Everland Q Çocuk Masası mevcut. Amaç çocukların giriş ve çıkışını kontrol altına almak ve ailesinden izinsiz hiçbir çocuğun EQ dışına çıkışına izin vermemek. Everland Q Çocuk Masasının hemen yanında da bir çift taraflı turnike kapı sistemi var, kontrolü EQ Çocuk Masası görevlilerinde olan sistem, EQ’ya giriş ve çıkışları kontrol altında tutabilmek için kullanılıyor.

Ela Quality’nin Çocuk Kulübünü ayıran en önemli hizmetlerden biri ise anne babalar için sunduğu kamera ile takip sistemi. Çocuklarının ne yaptıklarını, nasıl vakit geçirdiklerini merak eden anne-babaların Everland Q da kurulmuş olan kamera sistemi sayesinde odalarındaki 5 televizyon kanalından ya da resepsiyondan temin edebilecekleri PDA cihazları otelin dört bir yanından Everland Q’yu gün boyunca canlı olarak izleyebilmeleri mümkün. Takip konusunda bundan fazlasını isteyen biraz daha evhamlı ebeveynler için çocuğunuz istediği anda sizlere anında ulaşabilme imkânı da sunuyorlar resepsiyondan depozito karşılığı temin edilebilecek çağrı cihazı ile. Örneğin dinozor kazıları sırasında çocuğunuz kendini eğlenceye kaptırıp giysilerini kirletti ve yeni bir giysiye mi ihtiyacı var. Çocuk Kulübü size hemen bir SMS atıyor… 26 farklı milliyetten konuk ağırlayan otelde, online sistem üzerinden her dilde sms atabilmek mümkün. Böylelikle tatilinizin keyfini çıkartırken çocuğunuzun ne zaman size ihtiyacı olsa bir mesaj uzaklığında oluyorsunuz. Özetle, aileler her şeyin çocuklar için düşünüldüğü EQ’da, bilinçli bir program dahilinde ve uzmanlar eşliğinde geçirilecek zaman için çocuklarını gözleri arkada kalmadan bırakabilirler.

Sabah 9.00 ve akşam 24.00 arasında aralıksız hizmet veren Everland Q’da bulunan özel restoran, çocuklar için özel organik gıdalar sunuyor. Ebeveynlerin akılları çocuklarında da kalmıyor, dilerlerse resepsiyondan alacakları özel cihazlar aracılığı ile otelin farklı noktalarında bulunan televizyonlardan ya da odalarından çocuklarını izleyebiliyorlar.

Everland Q’da çocuklar için gerçekleşen etkinliklere ve etkinliklerin gerçekleştirilme yöntemine bakıldığında da asıl fark ortaya çıkıyor… Kasik “mini kulüp”anlayışından uzak olarak Everland Q Çocuk Kulübünde çocukların kişisel gelişimlerine katkıda bulunacak özel aktiviteler, el işleri etkinlikleri, bizzat çocukların katılımıyla gerçekleşen şovlar ve festivaller düzenleniyor. Bu aktiviteler de çekirdek kadrosu özel olarak yetiştirilmiş personel ile gerçekleştiriliyor…

Everland Q, kendi içinde 4 ayrı bölümden oluşuyor: Birincisi 01 – 03 yaş gruba hizmet veren Gülen Bebekler Çocuk Kulübü,04 – 07 yaş grubu için Everland Q Mini Kulüp, 08 – 12 yaş grubu için Everland Q Junior Kulüp ve 13 – 17 yaş grubu için Barteen Gençlik Kulübü.

01 – 03 yaş grubu bebekler için uygun olarak tasarlanan dekorasyonu ve donanımı ile Gülen Bebekler Kulübü altyapısına ve kadrosuna güvendiği için bebeklere anne ya da babaları yanlarında olmadan da ücretsiz hizmet veriyor.

04 – 07 ve 08 – 12 yaş grupları için hizmet veren Everland Q Mini Kulüp ve Everland Q Junior Kulüp bölümleri ise bilgisayar odası, uyku odası, aktivite odaları, 3 adet cep sineması, çocuk restoranı, play barn oyun odası, gölgelikli bahçe alanı, oyun parkı, mini disko, fiskeye havuzu, dinozor kazı alanı gibi yaşama alanları sunuyor çocuklara.

Everland Q’da bulunan Çocuk Restoranı yemekte bile Çocuk Kulübünden ayrılmak istemeyen çocuklar ya da yemeklerini ayrı yemek isteyen anne babalar için büyük bir imkan. Ana restoranda sunulan özel çocuk büfesi dışında ve mama hazırlama köşesi dışında sunulan bu hizmet çocukları özel ölçülerde tasarlanmış büfe, masa ve iskemlelerle hizmet veren Everland Q Çocuk Restoranı! Öğle yemeği büfesi; dondurma, pasta, kek ve meyve saati; akşam yemeği büfesi… Çocuklar, kendileri karar veriyorlar, kendileri seçiyorlar ne yemek istediklerine. Anne – babaların ise içleri rahat çünkü her şey onların sağlığı özel olarak seçiliyor.

Yaklaşık 3000 metrekare alana yayılmış Everland Q alanları dışında da kapalı ve açık çocuk havuzları, çocuk aqua parkları, 5 kaydıraklı aqua park, trambolin, mini golf çocuklara sunulan alanlar…

Ela Quality Resort, tamamen farklı tatil beklentisi olan gençleri de unutmamış ve gençler için muhteşem tasarlanmış Barteen Gençlik Kulubünü yaratmış. 13 – 17 yaş grubu gençler için özel olarak tasarlanan Barteen’de alkolsüz içecekler, müzik kutusu, bilgisayar oyunları, DJ kursları sunulanlar arasında…

Bu 4 kulübün her birinin başında grup liderlerinin bulunmasını başarılarının etkenlerinden görüyor kulüp yöneticileri.

Her yıl 30 Ağustos’ta düzenlenen Uçurtma Festivali sadece çocuklara belki de ilk kez uçurtmanın keyfinin yaşatmakla kalmıyor Kulüp, büyükleri de çocukluklarına götürüyor adeta… Gökyüzü rengârenk uçurtmalar, balonlarla kutluyor Zafer Bayramımızı… Everland Q’ya yarışma günü öncesi bir uçurtma atölyesi kuruluyor ve misafir çocuklar kendi uçurtmalarını yapıyorlar iki gün boyunca… Üçüncü gün ize yarışma zamanı… Uçurtmasını gökyüzüne bir adım daha fazla yaklaştırmayı başaran kupayı da kapıyor…

Uçurtma Festivali, Kızılderili Kampları, panayırlar, doğum günü partileri, özel at çiftliği turları çocuklara sunulan farklı aktiviteler arasında elbet ama beni en çok keyiflendiren davet edildiğim amfi tiyatro şovu oldu… Her hafta bir gün kendi çocuğunuzu sahne izleme gururunu yaşatıyorlar size… E çocuklara aşılanan kendine güven, ekip ruhu duyguları da çabası… Everland Q müzikal şeklinde kurgulanan ve tüm yaş gruplarındaki çocukların katılımıyla gerçekleşen Temalı Çocuk Şovları amfi tiyatromuzda sahneye koyuyor. Koreograflar eşliğinde üç gün boyunca prova alan çocuklar eğlenceli anlar yaşıyor, yaşarken de farkında olmadan çok şeyler öğreniyor.

Zaman zaman yüzlerce çocuğu sahnede görebiliyormuşsunuz… Çocuklara ekip olma ruhunun aşılandığı bu şovlar sürekli güncelleniyor ve özel kostümlerle amfi tiyatroda misafirlere sunuluyor. Çocuğunuzu sahnede izlemenin keyfini yaşamak istemez misiniz?

Çocuklarınıza sunacağınız eşsiz bir tatil deneyimi ve tatilinizde hem ailenizin hem de özelinizin keyfini çıkartmak için Yüksek sezonda 15 saat aralıksız ve ücretsiz hizmet veren Everland Q ve dolayısıyla Ela Quality Resort vazgeçilmez adresiniz olmaya aday…

Efsanenin Gerçeği


Şimdi gelelim Everland Q adına… Neden Everland Q? Dedim ya Ela’da hiç bir şey tesadüf değil ve her ayrıntının bir anlamı var… İskoç roman ve oyun yazarı Barrie'nin yarattığı ünlü karakter, büyümeyi reddeden haylaz çocuk Peter Pan’ın bitmeyen çocukluğunu çocuk çetesiyle, maceradan maceraya atılarak Kaptan Hook'a meydan okuyarak geçirdiği küçük adanın adı Neverland yani Var olmayan Ülkeden geliyor Everland Q adı.. Ela Quality Resort, birer birey olan çocuklar ve gençler için yarattığı bu dünyanın da başka bir yerde olmadığını adından başlayarak vurguluyor.

 

Puravida Ela Quality Hotel CEO’su Vadi Karatopraklı geliştirdiği Puravida konseptiyle Everland Q çocuk konseptini birleştirerek dünyada otelcilik anlayışında ses getirmeyi başardı ve çocukların tatil anlayışında otelcilikteki önemini dünyaya anlatan isim oldu.



İster Lunapark İster Hayvanat Bahçesi

İster lunapark, ister aqua park, ister sinema, isterse de hayvanat bahçesi çocuklar ne isterse… Yatırımcı Turan Avcı, Vogue Avantgarde oteli kendi ailesine verdiği önem doğrultusunda kendi çocukları ne istiyorsa bütün misafirlerine de onu sunmak için can atan, çocuklarla ilgili her ayrıntıyı titizlikle araştırıp inceleyen, otelinde uygulayan ve misafirlerine yaşatan bir isim. Aynı zamanda da otelini mimari çizgilerinden tutunda hizmet anlayışına kadar birçok oteli inceleyerek büyük hassasiyetlerle otel açmış olmak için değil, gerçekten otelcilik nasıl yapılır ve biz nasıl daha iyisini yaşatabiliriz diyerek yola çıkmış.

Sadece Amerika dan 3bin fotoğrafla dönüp ilginç bulduğu ayrıntıların bütününü kendi oteline uyarlayan bir isim. Çocuklar Ata binmek istiyorlarsa ata, gerçek mini club tadını yaşamak istiyorlarsa mini club’a, doğa ile buluşmak istiyorlarsa doğaya, yüzmek istiyorlarsa da yüzmeye, eğlenmeye ve sürprizler yaşamaya hazır olsunlar. Aileler gönül rahatlığıyla bizi tercih edebilirler, Çünkü çocuklar mutluysa ben mutluyum ve bilirim ki aileler çok ama çok mutlu…

Küçük Daniel’in Mutluluğuna Diyecek Yok

Küçük Daniel ablalarına nispet yaparcasına o kadar mutluydu ki babasına doğru koşuşu hiç aklımdan çıkmıyor.

Son bir nokta aslında çocukların ayrıcalıkları giriş anında başlıyor derken haksızlık ettim galiba, çocukların ayrıcalıkları taa karar aşamasında başlıyor…

Çocuklar diye başlayan yazılar, düşüncelerin aslında sonu hiç gelmeyecek olan düşünceler olduğuna inanıyorum. Hep çocukken hayaller kurarız büyüdükçe bir gün çocuk olduğumuzu unuturuz. Tıpkı hayallerimizi unuttuğumuz gibi...

Çocuk olduğumuz günleri anımsatan tatil tadında yeni bir yazıda buluşmak dileğiyle şimdiden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun.