BIST 9.084
DOLAR 32,38
EURO 35,02
ALTIN 2.326,56

Tatil Otel Seyahat Eğlence ve Gastronomi

Tatilin ayaklı Google’ı Alper Tekbaş 2012 yılında da tatilin nabzını tutmaya devam ediyor. Seyahat kültürünün renkli dünyasında yepyeni bir yılda bakalım neler olacak…

Merhaba;

Tatilin ayaklı Google’ı Alper Tekbaş 2012 yılında da tatilin nabzını tutmaya devam ediyor. Seyahat kültürünün renkli dünyasında yepyeni bir yılda bakalım neler olacak…

Acısıyla tatlısıyla dopdolu bir yılı daha geride bıraktık. Yeni yıla girerken ülkemizde, yavru vatan Kıbrıs ta ve dünyada birçok farklı bölgede farklı programlarla tatil imkanı bulan tatilciler otellerin yeni yıl programlarından da faydalanarak yeni bir yıla yepyeni dileklerle merhaba dedi.

Gelenleri ve gidenleri ile geride bıraktığımız 2011 yılında ülkemiz Turizm açısından dopdolu bi yıl yaşandı. Otellerimizin yüksek doluluk oranları dünyada yaşanılan tüm krizlere rağmen ülkemizin çok tercih edilen ve seyahat planı yapılan bir turizm ülkesi olması bizleri sevindirdi.

Gerek kültürel, gerek deniz, kum, güneş ve gerekse iş seyahatleri için yurdumuzun dört bir yanı ve cennet ada Kıbrıs’ın tercih edilmesi ülke ekonomisi açısından da sevindirici. Bakalım yeni yılda ülkemizde tatil nasıl olacak. Hangi bölgeler revaçta olacak? Erken rezervasyon ne sıklıkla tercih edilecek? Kış turizmi, sağlık ve termal turizminin yapıldığı bölgeler nasıl canlanacak? Yine adım adım Türkiye’yi gezerek, görerek sizlerle paylaşarak 2012 yılında otellerin, seyahat acentalarının, gastronomi dünyasının, eğlence dünyasının, ulaşım şirketlerinin ve fuarları nabzını tutmaya devam edeceğiz.  Tatilcilerin doğru tatil, mekan ve otel tercihleri yapmalarında bir nebze katkıda bulunabilirsek ne mutlu bize. Yine sektörün göz dolduran başarılı yöneticileri ve çalışanları, otellerdeki kadro değişiklikleri ve gelişmelerle ilgili paylaşımlarımız sizlerle olacak.

2012 de Hayallerinizin Tatilini Nerede Yapacaksınız

Tatile gitmek herkesin hayali olsa gerek. Bir an olsun dinlenmek, gezmek, görmek, sevdiklerimizle keyifli zamanlar geçirmek için, yenilenmek için diye söyleyebileceğimiz yazabileceğimiz birçok sebebi sıralayabiliriz. Gerek yurtiçi gerekse yurt dışı seyahatlerimiz yaşamımızın vazgeçilmez bir yönü oldu. Kimimiz Karadeniz’in yaylalarını özlüyor, kimimiz ise Kapadokya’yı, kimimiz Alaçatı da Kitesurf yapmayı kimimiz ise Kartalkaya da kayak yapmayı , kimimiz Mardin’i kimimiz Nemrut’u kimimiz İğneada’da Longoz ormanların da kaybolmayı kimimiz Amasra’da balık yemeği.  Kimimiz ise Kaz dağların da Jeep Safariyi ya da Cunda adasında Taş Kahve de oturmayı, Erzurum da Cağ Kebabı yemeği, Efes Antik kenti Harabelerinde geçmişe yolculuğu, Konya’da Mevlana’yı ziyareti, Bursa Cumalı Kızık ta bir kahvaltıyı, Olimpos ta Yanartaşı, Patara da Noel Baba’nın Sahilini ya da Kaşta olmayı.

 Bodrum ve Akdeniz gecelerini, birbirinden güzel eşsiz koylarımızda mavi düşleri ya da Vogue Avantgarde otelin çikolatalarını veya dünyanın umulmadık bir yerinde olmayı… Gidecek, yapacak ve özleyecek ne çok şey var. Yazmakla bitmez ama paylaştıkça çoğalır. İşte böylesine dopdolu bakmak sevgi ve saygıyla tüm dünyayla buluşmak en güzeli olsa gerek. 

2012 yılında da öncelikle her şeyin başı sağlık diyerek yepyeni bir yıla merhaba derken bol kazanç ve doğru tatil planlarıyla 2012’nin şanslı bir yıl olmasını umut ediyoruz ve hep sizlerle olmayı.

 

O Tatillerin Hayali

Bir tatil düşünün bir yabancıya sırf o an içinizden geldiği için sevdiklerimizle beraber o anı çok sonralara taşıdığınız bir resim çekmek için telefon kameranıza ya da fotoğraf makinanıza şuraya basar mısınız diye rica edip gülümsediğiniz heyecanlandığınız bir resim tadında bir tatil. Belki de o yabancı çoktan gitti uzaklara ama size kalan yakınlarınıza, arkadaşlarınıza gösterdiğiniz, twitter da facebook’ta paylaştığınız, tab ettirip yaptırdığınız, çok güzelmiş dediğiniz yine orada olmak istediğiniz bir resim tadında tatil gibi bir yaşam aslında hiçte uzakta değil orada öylece duruyor… içinize huzur veren sizi mutlu eden güzelliklerle kalın ...