BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,21
ALTIN 2.247,51
HABER /  GÜNCEL

Tatil cenneti Manavgat'ta can pazarı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 8 saat aralıksız süren yağış sele neden oldu. Resmi kaynaklardan doğrulanmayan bilgilere göre 1 kişi öldü.

Abone ol

ANTALYA’nın Manavgat İlçesi’nde gece başlayan şiddetli yağış hayatı olumsuz etkiledi.

8 saat boyunca aralıksız yağan yağmurda metrekareye 280 kilogram yağış düştü. İlerleyen saatlerde bu rakam 335 kilograma ulaştı, ilçede hayat felç oldu. Öyle ki yetkililer vatandaşları kurtarmak için zodyak botları devreye soktu. İlçenin Belediye Başkanı, bir kişinin yaşamını yitirdiği bilgisinin ulaştığını ancak henüz teyit edilemediğini söyledi.

Manavgat’ta gece saatlerinde başlayan şiddetli yağış nedeniyle çok sayıda ev ve işyerini su basarken, elektrik kesintileri meydana geldi. Cadde ve sokaklarda oluşan su birikintileri yüzünden çok sayıda araç yolda kaldı. Yağış nedeniyle kent merkezinde birçok mahallede vatandaşlar evlerinden çıkamazken, Türkbeleni’nin Antalya Caddesi’ne bakan bölümünde meydana gelen heyelan nedeniyle kaldırımlar toprak ve ağaçlarla doldu. Yağışlar Manavgat Irmağı’ndaki su seviyesinin de yükselmesine neden oldu.

BİR KİŞİ ÖLDÜ

Manavgat Belediye Başkanı CHP'li Şükrü Sözen, 48-50 yaşlarındaki bir kişinin elektrik çarpması sonucu boğularak öldüğü bilgisinin kendisine ulaştığını, ancak henüz teyit edemediğini söyledi. Aniden bastıran ve aralıksız devam eden yağış nedeniyle derelerin suyu taşıyamadığını ve tahliye edilemeyen suların baskınlara yol açtığını kaydeden Başkan Sözen, su baskınlarından bölgedeki bazı otellerin de etkilendiğini açıkladı. Sel baskınının 5 mahallede yoğunlaştığını belirten Şükrü Sözen, bu mahallelerin Aydınevler, Bahçelievler, Eskihisar, Aşağıhisar ve AşağıPazarcı mahalleleri olduğunu belirterek, zararın boyutu hakkında şu anda bir tespitin de yapılmadığını söyledi.

"UMARIM DAHA KÖTÜ BİR ŞEY OLMAZ"

Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, bölgede çok sayıda su baskını meydana geldiğini belirtirken, özellikle hastaneler ve diğer önemli merkezleri baskınlardan korumak için tedbir alındığını söyledi. Yağmurun açtığı yaraların sarılması için belediye, AFAD, ASAT, itfaiye, jandarma, emniyet, DSİ, Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin seferber olduğunu kaydeden Kaymakam Bulgurlu, "Manavgat’ta birçok mahallemizde su baskını var. Şu ana kadar bize bildirilmiş ölüm vakası bulunmuyor. Umarım daha kötü bir şey olmasın" dedi.

YAĞIŞ MİKTARI 335 KİLOGRAMA ULAŞTI

Gece başlayan şiddetli yağış dolayısıyla metrekareye düşen yağış miktarının 280 kilogramdan 335 kilograma ulaştığı belirtildi. Konuya ilişkin açıklama yapan Vali Yardımcısı Hüseyin Ece, "Gece saat 03.00’ten itibaren yağan yağmurun metrekareye 335 kilograma yaklaştığı belirtildi. Bu da şu ana kadar kaydedilmemiş bir rakam. Merkezdeki bazı yerlerde suyun 50 santimetreye kadar çıktığı söyleniyor. Bölgede, belediye, AFAD, DSİ ve yerel ekipler olmak üzere tüm imkanlar seferber edildi, çalışmalar sürüyor. Manavgat’ta şu ana kadar herhangi bir can kaybı yok" dedi.