BIST 9.107
DOLAR 32,38
EURO 35,02
ALTIN 2.325,98
HABER /  GÜNCEL

Tatil cenneti Antalya alev alev yanıyor! Büyük kaçış başladı

Antalya'nın Kumluca ilçesinde yaklaşık iki gündür devam eden orman yangınının ardından bu kez alevler tatil merkezi Adrasan’dan yükselmeye başladı.

Abone ol

ANTALYA alev alev yanıyor. Ekipler yangına havadan ve karadan müdahale ediyor.

Tedbir amacıyla Olimpos boşaltılıyor. Yerleşim yerleri ile otel, motel ve tatil köylerinin tamamını boşaltmaya başladıklarını belirten Kumluca Kaymakamı Kara, "Yangın çok hızlı ilerliyor. Rüzgarın hangi yöne alevleri sıçratacağını bilemiyoruz" diye konuştu.

Kumluca Belediye Başkanı da yangının yerleşim yerlerini tehdit ettiğini söyledi. Öte yandan Kumluca İlçesi Erentepe Mahallesi’nde geçen cuma günü öğle saatlerinde başlayan, bu sabah kontrol altına alınan yangın, rüzgarın etkisiyle yeniden başladı.

Ekipler yangına havadan ve karadan müdahale ediyor. Yangının Olimpos'u da tehdit ettiği belirtiliyor.

Kumluca Belediye Başkanı ise cuma, cumartesi ve bugün yaşanan yangınların yerlerine işaret edip, sabotaj şüphesini dile getirdi.

'SABOTAJ İHTİMALİ DE DİKKATE ALINMALI'

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, aynı bölgede ikinci kez yangın çıkmasının düşündürücü olduğunu, bütün ihtimallerin göz önünde bulundurulması gerektiğini söyledi. Bölgedeki insanların duyarsız olmadığını belirten Başkan Çetinkaya, derin bir araştırma yapılmadan hükme varmanın yanlış olacağını, ancak sabotaj ihtimalinin de dikkate alınması gerektiğini kaydetti. Kumluca açısından çok kıymetli alanlarda yangın çıkmasının dikkati çektiğini vurgulayan Çetinkaya, yangınların çıktığı alanların da zor müdahale edilen yerler olduğunu dile getirdi.

2 YIL ÖNCE DE YANMIŞTI

Kumluca’da 2 yıl önce de büyük bir yangın meydana geldi. Adrasan İnceboyun mevkiinde 28 Haziran 2014 tarihinde çıkan orman yangınında, 125 hektar kızılçam ormanı zarar gördü. Havadan ve karadan tüm söndürme çabalarına karşın 18 saat devam eden yangın, artık yanacak ağaç kalmayınca söndü. Bölgedeki 4 otel, hediyelik eşya mağazası ve restoran yandı. Yangının ardından Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri bölgede ağaçlandırma çalışmalarına başladı.

Son dakika haberi: Adrasan'da yangın başladı

HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Bu arada, yangına ekiplerin müdahalesi ve zarar gören alanların helikopterden çekilen görüntüsü basın mensuplarıyla paylaşıldı. Keşif helikopterindeki Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez'in, ekipleri sevk ve idare ettiğinin yansıdığı görüntülerde, yanan alanlardan yükselen dumanlar dikkati çekiyor. Helikopterlerin ve yangın söndürme uçaklarının su bırakmasının yer aldığı görüntülerde, yoğun duman nedeniyle helikopterlerin alevlere müdahalede güçlük çektikleri görülüyor. Ayrıca, bazı seraların yandığı, alevlerin birçok seranın ise yakınlarına kadar ilerlediği görüntülerde yer alıyor.