BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.324,88
HABER /  MEDYA

Samanyolu dizisi Şefkat Tepe'ye en ağır tepki

Cemaatin eski yazarı Ahmet Taşgetiren, Şefkat Tepe'deki peygamberimizin gösteriliş şeklini yerden yere vurdu.

Abone ol

Star si yazarı Ahmet Taşgetiren Samanyolu'nun Şefkat Tepe dizisinde peygamberimizin ışık halinde kamyon kasasında gösterilmesine isyan etti "Nasıl yapabildiniz bunu?" diye sordu.

Cemaate yakın Bugün gazetesinin eski yazarı da olan Taşgetiren Samanyolu yayın grubunda ve kitap basımlarında bin inceleme kurulu olduğunu  islami ölçülere aykırı ifadelerin çıkarıldığını altını çizdi ve o ekibe sordu: Peki ama sevgili dostlar o Şefkat Tepe cinayeti ne?

Taşgetiren eleştirilerinde hedefine Gülen'i de koydu ve peygamberimizin olimpiyatlara geldiği, tweet atma talimatı verdiği rüyaları da eleştirdi, cemaati peygamber üzerinden propaganda yaptığını iddia etti.


STV DİZİDEKİ OLAY SAHNE İÇİN NE DEDİ?
Cemaatin kanalının tepe ismi konuştu ve kanalda ilahiyatçı heyeti olduğunu söyleyip, diziye karşı kara propaganda yapıldığını söyledi
(
AÇIKLAMA İÇİN TIKLAYIN)

DİYANET : SAKINCALI

Samanyolu 'ilahiyatçılar o sahnede dinen sakınca yok' demesine karşılık Diyanet'ten gelen açıklama çok farklı.  Peygamber 'ışık huzmesi' olarak resmedilebilir mi? Bunun sakıncası ne?
(DİYANET AÇIKLAMASI TIKLA OKU)

Peygamber STV dizisinde kamyonet kasasında (TIKLAYIP İZLEYİN)

sefkat-tepe-peygamber-skandali.jpg

 


ŞEFKAT TEPE KLİNİK OLAY 

Şefkat Tepe başından beri bir klinik olay.

Uyduruk tiplemeleri, aklı zorlayan hikayeleri, “karanlık kurul” komploculuğu ile akla ziyan bir televizyon hadisesi.

TAM BİR CİNAYET 

En son yapılan ise Rasulullah’ın hatırasına yönelik tam bir cinayet oldu.

O kan donduran görüntüler nasıl bunca filtreden geçti de ekrana yansıdı. Hiç mi “Yahu ne yapıyoruz biz?” diye soran olmadı?

Danimarka’da karikatür rezaleti yaşanmıştı.

Şefkat Tepe’de ise, karikatürleştirilmiş bir senaryo içinde Rasulullah’ın hatırasına kıyıldı.

Bakın şuna:

Bir ışık huzmesi... Özel timin seslendirdiği salavat-ı şerifeler eşliğinde geliyor. Bu ışık huzmesi Rasulullah’ı temsil etmiş oluyor. Sürekli hareket halinde. Sonra orada peyda olan bir kamyonete binip gitmeye başlıyor. Kamyoneti kim sürüyor, kim Rasulullah’ı nereye götürüyor. Sırlar dünyası Samanyolu’nun klasiği ya. Rasulullah Efendimiz de sırlar dünyasının figürü haline getirilivermiş. Şefkat Tepe’nin özel timleri “Eyvah Peygamberimiz gidiyor” çığlıkları ile arkasından koşuyorlar, bu arada komutan kendini ön tekerleklerin önüne atarak kamyoneti durduruyor. Sonra ışık huzmesi ne oluyor? Meçhul.

RESULLAHLAH IŞIK HUZMEZİ AKLIM DURUYOR

Ne denebilir bilmem ki.

Bunun tamamı kurgu. Kim karar verir Rasulullah’ı bir ışık huzmesi haline getirmeye ki? Kim böyle bir senaryoda malzeme haline dönüştürür Rasulullah’ı ki? Aklım havsalam duruyor.

Ben, Fethullah Hocaefendi’nin Rasulullah’a aşk derecesinde bağlı bir insan olduğunu düşündüm hep. Onun, Rasulullah’tan şu veya bu şekilde, isimle, işaretle, her ne şekilde olursa olsun bahsedeceği zaman, adeta refleks halinde ayağa kalkma jesti yapmasını hep tekdirle yad ettim.

RESULULAH PROPAGANDA AMACINA DÖNÜŞTÜ 

Ama, yine Hocefendi’nin, Olimpiyat Stadındaki Türkçe Olimpiyatları programına, Rasulullah’ın teşrif ettiğine dair bir sözü takdir hisleriyle gündeme getirmesini yadırgadım. Türkçe Olimpiyatları, Türkiye’nin tanıtımı vs. yönleriyle takdire şayan bulunabilir. Ama o programların, Rasulullah’ın güya tebciline mazhar olduğu izlenimi vermek, beni bağışlasınlar ama, Rasulullah’ı propaganda aracına dönüştürmek gibi bir çarpıklığı içeriyor.

Rasulullah’ın -haşa- araçsallaştırılması işi ne yazık ki, bununla sınırlı değil. Son zamanlarda tedavülde bulunan “Rasulullah rüyaları”na, önce, “Acaba kavgada yumruk sayılmaz mantığıyla Camia’nın nasıl uçuk dünyalarda dolaştığı intibaı vermek için bu rüyalar karikatürize mi ediliyor?” kuşkusuyla baktım.

Ama hayır, ve hayret, “Rasulullah rüyaya giriyor ve tweet’leri ikiye katlayın” gibi tavsiyelerde bulunuyor” yollu rivayetlerin ardı arkası kesilmiyor.

BU BÖLÜM OLAY YARATTI: Hz. Muhammed STV dizisinde kamyonet kasasında!

Samanyolu televizyonunda 'Şefkat Tepe' dizisinin iki hafta önce yayınlanan sahnede Hz. Muhammed kamyon kasasına ışık huzmesi olarak iniyor. 

RÜYALARLA EYLEMLER Mİ AMAÇLANIYOR?

Bir: Bu tür rüyaların görüldüğü, Sungurlar Timi’ne benzer idealize edilmiş özel yapıların fevkalade haller yaşadığı bir alan.

İki: Birileri tarafından rüya motifi ile, geniş kitlelerin bir takım eylemlere sürüklenmesi.